Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
9. prosinca 2019.
U nedjelju Kupski triatlon

KUPOM UZVODNO: Sredinom schengenske granice plivali i mladi i stari

Foto Marinko Krmpotić
Foto Marinko Krmpotić
Autor:
Objavljeno: 4. kolovoz 2018. u 18:21 2018-08-04T18:21:28+02:00

Ni ovogodišnje druženje sa svojih sedamdesetak sudionika nije bilo za zaborav, pogotovo za sudionike koji su se okušali u plivanju na 25 metara slobodnim stilom, plivanju na istoj razdaljini s bakljom te plivanju u paru roditelj-dijete, a oni najuporniji okušali su se u utrci na 500 metara

BROD NA KUPI Paklene temperature koje su i na goranskom području negdje rasle iznad 30 stupnjeva puno je lakše bilo provesti uz rijeke i jezera pa su i sudionici 4. Plivačkog maratona »Kupom uzvodno« mogli spojiti ugodno i korisno – s jedne se stane natjecati se, a s duge tražiti osvježenje u ljepotici Kupi.

Iako ovaj zanimljivi plivački miting tijekom kojeg se točno sredinom Schengenske granice pliva Kupom uzvodno pamti i dane s puno više sudionika, ni ovogodišnje druženje sa svojih sedamdesetak sudionika nije bilo za zaborav, pogotovo za sudionike koji su se okušali u plivanju na 25 metara slobodnim stilom, plivanju na istoj razdaljini s bakljom te plivanju u paru roditelj-dijete, a oni najuporniji okušali su se u utrci na 500 metara.

Prije starta prve utrke nazočne su pozdravili Davorin Klobučar, predsjednik Udruge za sport, rekreaciju i turizam »Kupa« koja je organizirala miting te gradonačelnik Delnica Ivica Knežević koji je i ovorio natjecanje, čiji je tijek pratio svojim duhovitim komentarima Dražen Turina Šajeta, koji je na granicu Slovenije i Hrvatske donio dašak kvarnerskog šarma i humora.

Organizator mitinga koji traje dva dana je Udruga za sport, rekreaciju i turizam »Kupa« iz Broda na Kupi uz pomoć Goranskog sportskog centra i TŠD »Kostel« iz susjednog slovenskog mjesta, a pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Grad Delnice, TZG Delnice te županijski Savez športske rekreacije »Sport za sve«.

Ovo osvježavajuće druženje nastavljeno će biti i u nedjelju kad će biti održan tradicionalni Kupski triatlon tijekom kojeg će se natjecatelji ogledati u tri discipline – plivanju, trčanju i vožnji kanua. Najavljen je nastup sportaša iz Raba, Matulja, Rijeke, Gorskog kotara i susjedne Slovenije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.