Anketa HNS-a

Cesti Rijeka-Zagreb dati ime Goranka

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Drugoplasirano je ime Primorka, a treće Fiumanka, rekao je Žarko Stilin, dodajući da kreće i anketa za prijedlog imena autoceste A7 Rupa–Križišće, a potom i Zračne luke Rijeka



DELNICE  Zanimljiva anketa kojom je županijska organizacija HNS-a PGŽ-a željela saznati koji bi naziv stanovništvo ove županije najviše željelo za auto cestu Rijeka-Zagreb završena je pobjedom imena Goranka, obznanio je na jučerašnjoj konferenciji za medije Žarko Stilin, predstojnik Središnjeg ureda HNS, pojašnjavajući jednomjesečnu anketu provedenu u suradnji s Novim listom.


  – Želja nam je bila uključiti građane u cijelu priču i dati im mogućnost da sami odlučuju o stvarima koje su njima važne. Smatramo da stanovnici naše Županije ovime zaista sudjeluju u pisanju povijesti. Anketu za davanje imena autocesti A6 (Rijeka-Zagreb) vidjelo je više od 60.000 Facebook korisnika, dok je u HNS-ov ured na riječkom Korzu ukupno pristiglo 428 kupona iz Novog lista. U obje kategorije je pobijedilo ime Goranka, koje je dobilo 43 posto Facebook glasova i 46 posto glasova iz kupona u Novom listu. Drugoplasirano ime Primorka dobilo je 33 posto glasova preko Facebooka i 28 posto glasova iz kupona u Novom listu, dok je ime Fiumanka dobilo 16 posto Facebook glasova i 19 posto glasova iz kupona u Novom listu, rekao je Žarko Stilin. Jučerašnje obraćanje javnosti HNS je nazvao »Brendiranje infrastrukture u Primorsko-goranskoj županiji«, a što pod time misle i koje naredne akcije planiraju rekao je Goran Rački, član Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a PGŽ-a i koordinator za Gorski kotar.


  – Nakon ove akcije HNS PGŽ-a pokreće inicijativu vezanu uz imenovanje druge autocestu koja prolazi kroz našu Županiju. Naime, od 2. travnja do 23. travnja 2015. godine građani biraju ime za autocestu A7 (Rupa-Križišće), između ponuđenih imena Primorka, Kvarnerina i Fiumanka, a nakon toga ćemo u razdoblju od 24. travnja do 14. svibnja anketom pokušati doći do naziva Zračne luke Rijeka za koju ćemo predložiti imena Fiorello La Guardia, Fran Krsto Frankopan i Andrija Ljudevit Adamić. Imena koje građani izaberu za autoceste i zračnu luku HNS će poslati kao prijedlog tvrtkama koje upravljaju tim objektima, rekao je Goran Rački zahvalivši svim građanima koji su sudjelovali u prvoj anketi i čestitavši svojim Goranima koji su izborili da autocesta nosi upravo ime Goranka. Čestitkama se pridružio i Žarko Stilin koji je pozvao sve građane Primorsko-goranske županije da se uključe u ovu akciju te time i sami budu sudionici stvaranja povijesti, ne samo Primorsko-goranske županije, nego i Hrvatske, pa samim time i Europe.