Nesretni slučaj ili...?

Buktinja u Delnicama: Izgorjelo drveno skladište, vatrogasci spasili domove

Marinko Krmpotić

Šteta je ogromna, a o uzrocima se još uvijek ne zna puno / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Šteta je ogromna, a o uzrocima se još uvijek ne zna puno / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca vatra se nije proširila na susjedne skladišne prostore, niti na obiteljske kuće udaljene svega nekoliko metara. Policija je na autobusnoj postaji u Delnicama  privela osobu koja je živjela u krugu toga skladišta pa nije isključena niti mogućnost da vatra ipak nije buknula slučajno



DELNICE Danas u ranim jutarnjim satima u Delnicama je u potpunosti izgorjela skladišna hala u poslovnoj zoni nedaleko od Setinga, na samom kraju Supilove ulice.


Požar na skladištu veličine oko 1.000 četvornih metara uočen je u ranim jutarnjim satima, vatrogasci su dojavu primili u 4. 50, a požar pod kontrolu stavili u 5.45 minuta, rekao nam je zapovjednik JVP-a Delnice Dragan Abramović.


Prva smjena koja je stigla na mjesto požara najprije je, procijenivši situaciju, osigurala okolne objekte kako se požar ne bi proširio budući da je za to postojala velika opasnost, kako zbog vjetra koji je puhao, tako i zbog zaista jakog požara koji je zahvatio skladište.




Policijska i istraga nadležnog vatrogasnog inspektora svakako će dovesti do otrkrivanja uzroka, a uz velike vrućine i ostale slične mogućnosti kao što je, na primjer, kvar na elektroinstalacijama, čini se da postoji i mogućnost namjernog izazivanja požara.


Naime, kako neslužbeno saznajemo, djelatnici Policijske postaje Delnice priveli su – i to na autobusnoj postaji – osobu koja je živjela u krugu tog skladišta! No, za bilo kakve zaključke još je prerano i konkretnije pojedinosti znat će se ovih dana.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju u utorak!