Otvorena kuhinja

Bolji uvjeti u Dječjem vrtiću Hlojkica: Obnovljena kuhinja tek je početak novih ulaganja

Marinko Krmpotić

Svakako treba urediti novi prostor za još jednu jasličku skupinu i to onu za djecu starosti od šest mjeseci do tri godine, kaže ravnateljica delničkog vrtića Hlojkica Zvezdana Jerković



DELNICE Otvaranje nove, obnovljene i proširene kuhinje u Dječjem vrtiću »Hlojkica« bila bi tek obična foto vijest da ne znači i svojevrsni početak novih ulaganja u delnički dječji vrtić. Podsjetimo, do sada su se polaznici delničkog vrtića hranili uz pomoć kuhinje susjedne OŠ Ivana Gorana Kovačića s kojom vrtić dijeli zgradu. No, budući da je delnička osnovna škola ove školske godine krenula s jednosmjenskim radom, njihova je kuhinja sada u prijepodnevnim satima toliko zaposlena da se moralo krenuti u ono što se već duže planiralo, uređenje samostalne kuhinje za »Hlojkicu«. Ravnateljica te predškolske ustanove Zvezdana Jerković napominje da su poslovi bili gotovi u relativno kratkom roku.


Pomoć Grada


– S prvim radovima krenuli smo u srpnju, a evo do sredine listopada sve je privedeno kraju i već sada se pokazuje da je sve skupa puno funkcionalnije i kvalitetnije. Naravno, da nije bilo financijske potpore Grada Delnica od 110.000 kuna mi ne bismo to mogli realizirati pa zahvaljujemo Gradu, kao i svim izvođačima radova koji su radili vrlo kvalitetno i predano.


Uz kuhinju uredili smo i dva manja prostora gdje će biti smještene namirnice, a krenuli smo i s uređenjem jedne sobe za odgajatelje budući da se nova kuhinja nalazi na mjestu gdje je nekada bila prostorija za odgajatelje pa smo morali naći novi prostor za tete. Novom kuhinjom podigli smo kvalitetu našeg rada i uvjete smještaja, a ono što bi dalje trebalo svakako je urediti novi prostor za još jednu jasličku skupinu i to onu za djecu starosti od šest mjeseci do tri godine. Tu bi trebalo urediti novi prostor te, naravno, zaposliti nove djelatnice, rekla je ravnateljica Jerković.


Slatki problemi




Gradonačelnik Delnica Ivica Knežević ističe da se prošle godine krenulo u predradnje vezane uz obnovu kuhinje, a u konkretne radove na objektu ovog ljeta.


– Završetak radova znači da su stvoreni svi potrebni uvjeti da djeca koja ovdje borave imaju najbolju moguću prehranu. Kuhinja je duša svake kuće i naravno da u jednoj ovakvoj ustanovi želimo da ona bude što bolja i kvalitetnija. Trenutačno smo mi s ukupno 99 djece u vrtiću uspjeli zbrinuti baš svu delničku djecu čiji su roditelji tražili smještaj u vrtiću, a ideju o proširenju vrtića za još jednu skupinu jasličke djece svakako ćemo podržati i pokušati već naredne godine krenuti u realizaciju pri čemu vjerujem da ćemo naći razumijevanje i kod Primorsko-goranske županije na čijem se zemljištu nalazi ovaj objekt.


U svakom slučaju vjerujem da ćemo zajedno riješiti ovaj slatki problem »viška« djece te da ćemo svim delničkim roditeljima koji to žele omogućiti boravak u ovoj predškolskoj ustanovi, rekao je Knežević.