Izborni zbor

Izabrano novo vodstvo otočkog HSP-a, na čelu Berislav Kostelac

Marin Smolčić

Berislav Kostelac / Foto Marin Smolčić

Berislav Kostelac / Foto Marin Smolčić



OTOČAC U gradu na Gacki održan je izvanredni Izborni zbor gradske podružnice HSP-a. Jednoglasnom odlukom za novog predsjednika je izabran Berislav Kostelac, dipl.teolog , član županijske skupštine Ličko-senjske.


Zboru su nazočili predsjednik HSP-a Karlo Starčević i povjerenik za Ličko-senjsku županiju Milan Mataija. Starčević je, između ostalog podsjetio na časnu povijest najstarije hrvatske političke stranke te njezinu ulogu u stvaranju hrvatske države te poručio članovima otočkog HSP-a da se okupljaju oko ideje boljeg i naprednijeg Otočca i Like za koji se zalaže i novi predsjednik Berislav Kostelac koji se u kratko vrijeme svog političkog angažmana i rada u Županijskoj skupštini pozicionirao kao narodni zastupnik sa područja Gacke doline te je već poznat i prepoznat u javnosti.


Berislav Kostelac od ranije je na širem području Otočca poznat kao uporni humanist koji svojim radom širi ekumenizam.




O trenutnoj političkoj situaciji u Ličko-senjskoj županiji govorio je povjerenik Milan Mataija koji je iskazao zadovoljstvo rezultatima na zadnjim, prijevremenim izborima za skupštinu Ličko-senjske županije gdje se HSP pozicionirao kao treća politička snaga te je zabilježio najbolji rezultat u povijesti samostalne Hrvatske.


HSP bilježi stalni trend rasta zahvaljujući politici vodstva stranke koja je otvorila vrata mladim i stručnim ljudima koji se svakodnevno priključuju stranci i daju svoj doprinos razvoju naše Županije te je pozvao i novo izabrano vodstvo da se još aktivnije uključi u politički život Grada Otočca, prije svega okupljajući stručne i sposobne, ljude s idejom i vizijom razvoja Otočca i Gacke doline.


Novi predsjednik Berislav Kostelac poručio je da je Otočki HSP spreman za sve izazove koji se nalaze pred njima te da će uskoro sugrađanima predstaviti svoj i rad cijele podružnice, viziju razvoja te ponuditi svoja rješenja za probleme koji muče stanovnike Gacke doline. 


– Kao što se u županijskoj skupštini zalažem za dobro svih stanovnika naše županije, tako ću se nastaviti boriti i za svoj grad i svoje sugradjane i u toj borbi nikada se neću i nećemo umoriti, kazao je Berislav Kostelac.



Uz predsjednika podružnice izabrana su i ostala tijela: Izvršni odbor, Nadzorni odbor koji čine Ana Dumančić, Goran Maras i Milan Orešković, rizničar Dragan Rukavina, tajnik Ivana Prša, Josip Jurković, Denis Degoricija, Željko Šporčić, Marjan Podnar te podpredsjednik Petar Orešković. Skup su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Grada Otočca Nenad Janković (Nezavisni kandidat) i umirovljeni pukovnik Davor Peitel, zapovjednik 133. brigade ZNG-a.