Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Noćno spašavanje

AKCIJA NA PLITVIČKIM JEZERIMA Gospićki HGSS i čuvari prirode spasili zalutale turiste iz Tajvana

Foto: HGSS
Foto: HGSS
Autor:
Objavljeno: 1. listopad 2019. u 14:43 2019-10-01T14:43:17+02:00

Na sreću turisti su uspjeli poslati svoje koordinate te tako olakšali posao spašavateljima pa su pronađeni u 1.30 sati na brdu Stubica. Bili su neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni i uplašeni

 

PLITVIČKA JEZERA U najvećem broju slučajeva izletnici željni nepotrebnih avantura i izloženi  pogibelji uglavnom su slabo odjeveni i loše tjelesne kondicije za poduhvate u koje su se uputili.

Tako su sinoć nešto prije 23 sata od HGSS-a pomoć su zatražili čuvari prirode iz Službe nadzora u NP Plitvička jezera.

Njima je poziv za pomoć uputilo dvoje šezdesetogodišnjih  turista iz Tajvana koji su u kasnim poslijepodnevnim satima krenuli u obilazak gornjih jezera.

Iako su sve staze propisno označene te postoji i sigurna karta NP Plitvička jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić, ovaj bračni par očito je precijenio svoje fizičke sposobnosti te uzeo „velik zalogaj“ u mrkloj noći.

Na sreću turisti su uspjeli poslati svoje koordinate te tako olakšali posao spašavateljima pa su pronađeni u 1.30 sati na brdu Stubica. Bili su neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni i uplašeni.

U pratnji spašavatelja izvedeni su na cestu od kuda ih je Služba nadzora prevezla do smještaja. Time je i ova akcija vrlo brzo i uspješno okončana, uz sudjelovanje devet pripadnika HGSS-a Stanice Gospić i četvorice čuvara prirode  NP Plitvička jezera.

Foto HGSS

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.