Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Predani ključevi Općine Matulji

foto Vrećko 'Srećko' obješen u Munama

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 21:40 2019-01-07T21:40:00+01:00

Pust u obje ruke nosi pune vreće smeća, a i kompletan stajling mu je vezan uz najnovija zbivanja vezana uz odvajanje otpada, komunalnu priču koja na Liburniji, blago rečeno – nije baš najbolje osmišljena

MUNE Ključeve Općine Matulji na odlično posjećenoj, tradicionalnoj fešti u noći blagdana Sveta tri kralja iz ruku matuljskog zamjenika načelnika Brune Frlana preuzeli su Munski zvončari koji će ih držati tijekom cijelog ovogodišnjeg, vrlo dugačkog trajanja karnevala.

Uz domaće zelje i kobasice i obilne količine crnoga vina, jer temperatura u Munama u ovo doba godine spušta se noću ispod nule i treba se na pravi način »steplit«, munski su se pusni judi i njihovi gosti »iz susešćine«, od Žejana do Matulja, družili u očekivanju prvih zvončarskih zvona i podizanja Pusta.

Mune, obješen pust, Vrećko Srećko, snimio Marin ANIČIĆ

U dobrome društvu, vrijeme je brzo prošlo i točno u pola noći, zazvonili su Munski zvončari. »Na pal« je obješen ovogodišnji munski Pust. Ime mu je, s obzirom na tematiku koja je tijekom 2018. godine mučila ne samo Mune, već i kompletnu Općinu Matulji, ali i susjede poput Opatije i Lovrana – itekako pogođeno.

Zove se Vrećko »Srećko«. U obje ruke nosi pune vreće smeća, a i kompletan stajling mu je vezan uz najnovija zbivanja vezana uz odvajanje otpada, priču koja na Liburniji, blago rečeno – nije baš najbolje osmišljena, niti realizirana, pa su na svoj način, na taj problem ukazali i munski pusni judi. 

Mune, obješen pust, Vrećko Srećko, snimio Marin ANIČIĆ

Mune, obješen pust, Vrećko Srećko, snimio Marin ANIČIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.