Glasovanje za vijeća mjesnih odbora

Ususret nedjeljnim izborima: HSU i SDP izlaze sami u Lovranu, ostali u velikoj koaliciji

Marina Kirigin

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Izbori se održavaju u mjesnim odborima Bahova, Rezine, Medveja i Lovranšćina. Predstavnici HSU-a i SDP-a uglavnom na izbore izlaze sami, a suprotstavit će im se velika koalicija koju čine  Akcija mladih, Liburnijska stranka, PGS, IDS i HNS



LOVRAN U nedjelju, 21. lipnja, lovranski birači imati će pune ruke posla jer se u Lovranu održavaju izbori za »najnižu« razinu lokalne samouprave – vijeća mjesnih odbora. Liste kandidata objavljene su na službenim općinskim stranicama.


Situacija na listama je zanimljiva. Predstavnici HSU-a i SDP-a uglavnom na izbore izlaze sami, suprotstavit će im se velika koalicija koju čine članovi Akcije mladih, Liburnijske stranke, PGS-a, IDS-a i HNS-a.


U mjesnom odboru Bahova, nju će nositi Edvard Primožić, kojem će se suprotstaviti Robert Popeskić (HSU) i Božidar Spasojević (SDP).




U mjesnom odboru Rezine IDS se izdvojio iz koalicije. Njihovu listu nosi Silvana Stiglić, a ostale stranke ujedinile su se pod nositeljicom Vanjom Kusturin Zukić. Petar Milotić nositelj je liste HSU-a, a SDP predvodi Drago Korošak.


U preostala dva mjesna odbora izvjesno je da će jedna lista osvojiti većinu mandata, jer pred biračima će se naći tek dvije opcije. U Medveji s jedne strane stoji koalicija AM-HNS-IDS-LIST-PGS, a s druge strane ujedinjeni SDP i HSU. Prvu listu nosi Toni Družeta, a drugu Ivan Ivanić.


I Za MO Lovranšćina borit će se tek dvije stranke – listu IDS-a nosit će Arsen Brumnjak, a HSU-a Rita Linšak.


Napetost u Lovranu osjeća se u zraku, pa su tako ovog tjedna sazvane  dvije predizborne press konferencije. Hrvatska stranka umirovljenika Lovran izlazi sa svojim kandidatima u sva četiri mjesna odbora.


Njihova predstavnica Đurđica Tancabel, tvrdi kako su ostali dosljedni sebi, kako su i dosad na izbore izlazili samostalno, te će to učiniti i ovog puta, osim u Medveji gdje su koalirali radi iseljenih članova stanke.


– Mnogim biračima upast će u oči koalicija AM-HNS-IDS-LS-PGS. Na toj list prikriven je i HDZ. Ne razumijemo zbog čega se skrivaju – govori Tancabel koja kaže da nisu imali problema sa slaganjem liste jer broje 208 članova.


– Dosadašnji naši rezultati su bili jako dobri. Želimo i dalje raditi kvalitetno i na dobrobit mještana – zaključila je Tancabel na predizbornoj press konferenciji.


Lovrancima se obratio i SDP Lovran i njegov potpredsjednik Božidar Spasojević koji je proteklog četvrtka proveo akciju »Rožica za se«. U sklopu akcije SDP je darivao Lovrance sa 750 sadnica kako bi mogli urediti vrtove i balkone.


– Ovom akcijom želimo ukazati na konstantno zanemarivanje sadašnje vlasti na potrebu za organiziranu pripremu turističke sezone. Stanje u Lovranu je katastrofalno. Izvući ćemo samo jedan primjer – plaža Peharovo koja će po svemu sudeći dočekati sezonu zapuštenom i u najmanju ruku tužnom stanju – rekao je Spasojević i pozvao birače da izađu na nedjeljne izbore u Lovranu.