Staro ime, novi sadržaji

U opatijskom hotelu Continental i mali muzej čokolade

Marina Kirigin

U prizemlju hotela bit će slatki kutak s ponudom domaćih slastica, 50 vrsta kava te najboljih čajeva. Bit će tu i Juicy & Champagne bar, trgovina pršuta i sira, pivnica i tradicionalna oštarija, a u suterenu ekskluzivni Milenij Choco svijet – mali muzej čokolade



OPATIJA  Kavana Grand i pridružene joj prostorije Grand hotela Četiri opatijska cvijeta sredinom veljače zasjat će u potpuno novom ruhu, oplemenjeni nizom za Opatiju novih i zanimljivih sadržaja. Bit će to novi kutak grada pretvoren u mali gastro svijet. U prizemlju hotela naći će se slatki kutak s ponudom domaćih slastica, kave i čaja, prirodni sokovi i champagne bar, trgovina pršuta i sira, pivnica i tradicionalna oštarija, a u suterenu i ekskluzivni Milenij Choco svijet – mali muzej čokolade. Osim adaptacije i prostornih izmjena, ovaj će opatijski hotelski objekt promjeniti i ime, te nanovo postati Continental. Naime, kavana hotela Četiri opatijska cvijeta posljednjih godina nosila je naziv Grand što je bilo, i prvo ime kavane pred više od sto godina, no nanovo je odlučeno da čitav taj kompleks ponovno nosi ime koje je bilo aktualano nakon Drugog svjetskog rata – Continental.


   – Tradicija domaćih slastica u kavani Continental već je poznata i prepoznatljiva, a okuse torti i drugih slastica upotpunit će i okusi domaćeg sladoleda čija proizvodnja će biti vidljiva u posebnom prezentacijskom dijelu. Ponuda kavane bit će obogaćena okusima više od 50 različitih načina pripreme kave iz cijeloga svijeta – caffe latte, melange, fiaker, kozačka kava, meksička irska, eskimska kava, francuski poljubac… Obožavatelji čaja na raspolaganju će imati najfinije i najkvalitetnije svjetske čajeve. Juicy & Champagne bar nudit će najbolje domaće i strane pjenušce i šampanjce te svježe prirodne sokove, a u prostoru hotela naći će se i kutak s ponudom najkvalitetnijih i nagrađivanih hrvatskih pršuta, najukusnijih sireva, maslinovih ulja, slanih delicija i dodaci jelima. U istom tom prostoru održavat će se razne degustacije, škole rezanja pršuta i slične aktivnosti, ističe Ivan Sarajlić iz Milenij hotela.

   Svakako jedan od najinteresantnijih sadržaja široj publici bit će novi ugostiteljski objekt u dijelu hotela u kojem je dosad bila trgovina odjećom. Ugostiteljski objekt koji će nositi naziv »Antiqua Ostaria da Ugo« u svojoj ponudi imat će tradicionalne specijalitete od domaće tjestenine, pljukanaca i raviola, raznih vrsta rižota, do pizze, domaće kobasice s kapusom i ostalog. Na taj ugostiteljski objekt vezat će se i pivnica u čijoj će se ponudi naći preko 40 vrsta domaćih i stranih piva. Na donjoj etaži uređen je prostor za Milenij Choco svijet u kojem će se moći vidjeti proces izrade proizvoda od čokolade, a u kojem će se održavati radionice i škole izrade slastica, dječje predstave i druge aktivnosti, a moći će se tu kupiti i praline, torte, slastice, marmelade, keksi, bomboni, med…


   – Cijeli prostor »Gastro svijeta« zamišljen je kao ugodan prostor za posjet tijekom cijelog dana, a u njemu će se održavati i plesne glazbene večeri, predviđena su gostovanja stand up komičara i slične aktivnosti, zaključuje Sarajlić.




   Podsjetimo, Milenij hoteli jedni su od najvećih investitora u turističku privredu na području Opatijske rivijere u ovom jesensko-zimskom ciklusu. U obnovu i izgradnju postojećih i novih sadržaja u navedenom razdoblju utrošili su 18 milijuna kuna i to za obnovu novog hostela u Lovranu koji će nositi naziv Link i koji će biti otvoren za nešto više od 15-ak dana, zatim izgradnju novog opatijskog hotela Royal te uređenje Kontinentala i recepcije hotela Četiri opatijska cvijeta.


U planu je da se hotel Continental tijekom ove godine izdvoji u zasebnu jedinicu, odnosno da više ne bude u sastavu Grand hotela Četiri opatijska cvijeta. Hotel Continental, sa svoje 53 smještajne jedinice i navedenim sadržajima, na tržištu ćemo predstaviti kao hrvatsku gastro priču, zaključuje Sarajlić ističući kako će cijene proizvoda i usluga biti primjerene