Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Četvrto izdanje

foto Svetsko prvenstvo va pukalnicah: Pogledajte kako Opatijci igraju ovu staru primorsku igru

Foto Marin ANIČIĆ
Foto Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2019. u 21:59 2019-08-24T21:59:00+02:00

Najuspješniji, pobjednici u kategorijama »mladeh pukalničari«, te »žena pukalničarki« i »muškeh pukalničari« bili su dječak Erik Olas iz Opatije, Iris Vikario iz Opatije te Igor Rubeša.

OPATIJA - Opatijci su uspješno oživjeli staru primorsku igru i održali četvrto Svetsko prvenstvo va pukalnicah. Ispred opatijskog caffe bara Barić okupilo se 70 natjecatelja i još toliko gledatelja koji su s velikim zanimanjem pratili natjecanje u gađanju mete lumberima uz pomoć pukalnice.

3809067
Svetsko prvenstvo va pukalnicah pul Barića / Snimio Marin ANIČIĆ

Igor Rubeša iz Viškova postao je novi svjetski prvak ili ukupni pobjednik smotre nakon što je prvo slavio u konkurenciji muških, a onda u pripetavanju bio bolji i od najbolje ženske pukalničarke. Najuspješniji, pobjednici u kategorijama »mladeh pukalničari«, te »žena pukalničarki« i »muškeh pukalničari« bili su dječak Erik Olas iz Opatije, Iris Vikario iz Opatije te Igor Rubeša.

Bazga i lovorMala opatijska priredba »svjetskog glasa« u organizaciji idejnih začetnika Jerka Gudca i Dragana Hlanude-Barića ove godine privukla je veliki broj ljudi, a sudionici natjecanja stigli su čak iz Australije, Kanade, Nizozemske, Mađarske i Slovenije. 

Natjecanje je otvoreno himnom smotre »Serenada Opatiji«, a prisutni su se prisjetili i nedavno preminulih prijatelja koji su sudjelovali u natjecanju – Marija Basse, Davorića i Đanija Randića.

3809067

3809061

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.