Lovranska fešta

Slavlje u renoviranom Excelsioru: Rođendanska torta za 30 godina rada

Aleksandra Kućel Ilić

Hotel Excelsior u Lovranu ima četiri zvjezdice i odličnu bilancu održanih kongresa u 2016. godini / Snimio Marin ANIČIĆ

Hotel Excelsior u Lovranu ima četiri zvjezdice i odličnu bilancu održanih kongresa u 2016. godini / Snimio Marin ANIČIĆ

Kako nam je potvrdio direktor Remisens hotela Excelsior Željko Rolih, ovaj poznati lovranski hotel je moderniziran i uz sadržaje koje nudi može zadovoljiti i najzahtjevnije goste



LOVRAN Renomirani hotel Excelsior u Lovranu, smješten uz more i obalnu šetnicu, proslavio je 30 godina postojanja. Jedan od poznatijih hotela na Opatijskoj rivijeri nosi četiri zvjezdice i nalazi se u sastavu Liburnia Riviera Hotela, odnosno u novije vrijeme ime mu je Remisens hotel Excelsior. Ima 185 soba, od čega 9 apartmana.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Na internetu se reklamira kao »idealno mjesto za obiteljski odmor u okruženju prekrasnog parka«, a velika atrakcija je i podatak da su u njemu u tih 30 godina boravile mnoge poznate osobe, između ostalih i glumci Jane Seymour, Omar Sharif i Pierce Brosnan. Zadnjeg na »listi poznatih«, Excelsior je ugostio njemačkog kulinarskog stručnjaka Franka Rosina, vlasnika jednog od najboljih restorana u Njemačkoj.


Od krova do plaže




Prema riječima direktora Remisens hotela Excelsior Željka Roliha, nakon što je nedavno hotel u potpunosti renoviran, pa su stvoreni i odlični uvjeti za održavanje skupova, kongresa i simpozija, kongresna sezona 2016. je prema dosadašnjim podacima iznimna.


– Sve je renovirano, od krova do plaže. Prostor bivše kavane je pretvoren u devet novih soba, a obnovljene su i sve ostale sobe.  Dobili smo i prekrasne, najmodernije opremljene sale za kongrese. Jedna ima kapacitet 168, a druga 300 sjedećih mjesta. Bivša kongresna dvorana sada je pretvorena u veliku igraonicu za djecu koja ima i svoju špilju za gledanje crtića i filmova, a u ovom pravom dječjem vrtiću mogu se organizirati i dječji rođendani. Naime, naš je hotel uspio spojiti i kongresni turizam i obiteljski turizam i premda će neki reći da to možda i ne ide zajedno, kod nas sve lijepo funkcionira. Naime, kongresni gosti dolaze u predsezoni i u posezoni, a obitelji s djecom u ključnim ljetnim mjesecima. Obnovljena je taverna, imamo jednu od najmodernijih kuhinja koja zadovoljava sve standarde HACCAP-a, moderan obnovljeni restoran s kamin-salom koja je vrlo tražena za organizaciju vjenčanja, te novi aperitiv bar i recepciju. Aperitiv bar i recepcija su obogaćeni novom led rasvjetom tako da sve to u večernjim satima izvrsno izgleda – priča nam direktor Rolih.


Suvremeni wellness


Navodi i da je sezona kongresa ove godine iznimno dobra.


– Krenulo je fantastično, pa tako bilježimo veliko povećanje u broju noćenja u odnosu na prošlu godinu – zadovoljan je direktor objekta koji je u 30 godina imao različite faze u poslovanu, uspone, ali i manje uspješne trenutke.


– Hotel je u tih 30 godina imao boljih i lošijih razdoblja. Imao je jednu značajniju rekonstrukciju 2006. godine koja mu je dala novi uzlet no s obzirom na tendencije u turizmu, trebalo mu je novih sadržaja. Tako je hotel nakon ovog posljednjeg renoviranja dobio prekrasan, najsuvremeniji wellness sa saunama, sobama za odmor, za opuštanje, uz jacuzzi, fitness – sve je to jedna fantastična turistička priča – zaključio je Rolih po čijim riječima u okvirima hotela Excelsior posluje i obližnja, također kompletno preuređena Villa Atlanta.