Marko Lovretić

Šef opatijskog HNS-a napustio stranku i to zvog stava o – udomiteljstvu

Marina Kirigin



OPATIJA Marko Lovretić podnio je neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Podružnice HNS-a Opatija i člana izbornog stožera za seniore te podnio zahtjev za ispis iz HNS-a. U svom pismu upućenom predsjedniku Regionalnog saveza HNS-a Andreju Poropatu, naveo je razloge svog odlaska, a izazvan nedavnim stavovima članova stranke.


– Predsjednik Ivan Vrdoljak i tajnik Srećko Ferenčak u nekoliko navrata ponovili su da će se HNS držati svojih liberalnih stavova o mnogim pitanjima u političkom djelovanju u Hrvatskoj. Vezano uz ovih dana aktualnu temu udomiteljstva djece u istospolnim zajednicama, izjasnili su se i potvrdili da će HNS podržati prijedlog da se djeca mogu udomiti u istospolnoj zajednici.


S obzirom da sam ja katolik i vjernik, imam potpuno suprotan stav i uvjeren sam da pružanje mogućnosti udomiteljstva djece u istospolnim zajednicama može djeci donijeti pozicije da budu odgajana izvan svih moralnih kriterija i budu seksualno iskorištavana od svojih udomitelja.




Moja moralna načela nalažu mi da se takvoj liberalnoj politici suprotstavim jer dugoročno nekontrolirani liberalizam vodi u anarhiju i samouništenje – stoji u pismu Lovretića upućenom Poropatu, a u kojem se među ostalim navodi i kako su ured Podružnice HNS-a Opatija morali vratiti Gradu da se ne gomilaju dugovi za najamninu jer su ostali bez financijske potpore Grada zbog otuđenog mandata u Gradskom vijeću Opatije od strane Unije Kvarnera.