Uoči izbora

Rikardo Staraj, jedini draški kandidat za načelnika, predstavio svoju listu i program

Marina Kirigin

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



MOŠĆENIČKA DRAGA – Rikardo Staraj, jedini je draški kandidat za načelnika koji je danas predstavio svoju listu i program. Staraj će biti nestranački kandidat liste PGS, SDP, IDS i HSU i nestranačkih kandidata. Njegova zamjenica biti će Luciana Sterle Peruch, a uz njih dvoje na listi za Vijeće su i Nedjeljko Dražul (PGS), Robert Dundara (SDP), Kristijan Dražul (IDS), Enđi Lazarić (HSU), Andrea Dešković, Arnold Bradičić, Nadija Rubeša, Elisa Bašić i Ljiljana Barković (svi nestranački kandidati). 


Staraj je rekao kako će nastaviti u Mošćeničkoj Dragi raditi na već započetim projektima predhodne vlasti u kojoj je on obnašao dužnost zamjenika načelnika. U programskim smjernicama naveo je dopune i izmjene prostornog plana, izgradnju nove škole na lokaciji Sveti Petar uz potporu Županije i EU fondova, nastavak proširenja luke u Mošćeničkoj Dragi i Brseču, izgradnju parkirališta u Mošćenicama, proširenje plaže na način da se postave montažne platforme između plaže Sipar i Sveti Ivan.


Stav Staraja je i da se mora spriječiti davanje plaža u koncesiju, a ukoliko ju zakon nalaže, kaže da treba poduzeti sve da Općina i Turistička zajednica, odnosno trgovačko društvo u vlasništvu Općine uzme plažu u koncesiju u interesu stanovništva, iznajmljivača i poslovnih subjekata na području općine. Zalagat će se da voda dođe i u jedino području Mošćeničke Drage izvan vodovodne mreže u zonu Trebišće, Sućići, Obrš, Prem i Sveti Anton.




Smatra da je sustav naplate parkiranja u Mošćeničkoj Dragi dobar međutim kako bi trebalo povećati dnevnu kartu u cilju profiliranja kvalitetnih gostiju i posjetitelja. Želja je i izgradnja POS-ovih stanova za 10 do 15 obitelji u cilju povećanja broja stanovništva u najslabije naseljenoj liburnijskoj općini i definiranje poslovno-obrtničke zone. Naravno, paralelno sa svime, ulagati i u turizam, revitalizirati stare gradove, nastaviti raditi na projektu golfa u Brseču, poticati obnovu starih kuća u zaleđu…


– Ideja je podići kvalitetu života i turizma obnovom postojećeg, zaštitom prirodne baštine i kulturnih resursa – rekao je Staraj koji će nastojati novac za neke od projekata pronaći u EU fondovima, a iz tog razloga i zaposliti osobu u Općini koja će se baviti isključivo time. Očekuje da će njegova lista na izborima dobiti dovoljan broj glasova kako bi imala potrebnu većinu u Vijeću.