Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Pod okriljem noći

Policija traži kradljivca koji je u Opatiji ukrao - pisanicu

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2016. u 12:32 2016-03-26T12:32:00+01:00

OPATIJA Pripremajući se za Uskrs, Opatija je ove godine pored prigodnih programa kojima je cilj učiniti boravak turista što sadržajnijim, ali i uljepšati blagdane ovdašnjim stanovnicima, puno pažnje pridala i uređenju grada, te posebno noćnoj dekoraciji. Sve dane uoči velikog blagdana, glavna prometnica je noću osvijetljena simbolima nadolazećih velikih dana, a ispred tržnice je prvi puta postavljena košarica sa šarenim pisanicama. Na poziciji na kojoj se inače u vrijeme adventa nalazi okićena jelka, sada se nalazi košarica s ukrasnim uskrsnim jajima, ispred koje se turisti rado fotografiraju.

Nažalost, prema informacijama od nadležnih iz Grada Opatije, u ovoj lijepoj priči došlo je do incidenta koji je donekle pokvario trud svih onih koji žele opatijski iskorak i napredak. Kako saznajemo, u noći sa srijede na četvrtak nepoznati počinitelji ukrali su jedno jaje iz uskrsne košarice, te pritom čak prerezali i žice za dovod električne energije koja je služila osvjetljavanju ukrasa. Vandalski čin su gradske vlasti prijavile policiji koja provodi istragu.

– Ukras koji je postavljen pred zgradom tržnice bio je istinski razlog veselju mnogih, osobito mlađih sugrađana, ali i svih ostalih koji su se zatekli pred tržnicom, a znamo da je riječ o gradskoj žili kucavici. Gradska uprava Opatije osuđuje ovakav akt – stoji na službenim web stranicama Grada Opatije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.