Oprez, radovi u tijeku

Počelo uređenje glavne prometnice kroz Opatiju

Marina Kirigin

Foto M. Kirigin

Foto M. Kirigin

Radovi na dionici dugoj 1.100 metara, od križanja kod hotela Ambasador do Slatine, odvijat će se po dionicama – javljaju iz Grada Opatije



OPATIJA Prometne gužve su od jučer ponovno aktualne, a s njima i nervoza za volanima automobila. Na raskrižju ulice Matka Laginje i Felixa Peršića, kod opatijskog hotela Ambasador, započeli su radovi na uređenju županijske ceste Ž-5051, odnosno glavne opatijske ulice. Radovi na dionici dugoj 1.100 metara, od križanja kod hotela Ambasador do Slatine, odvijat će se po dionicama. 


– Za vrijeme izvođenja radova strojnog uklanjanja postojeće kolničke konstrukcije i sanacije nosivog sloja promet bi bio reguliran svjetlosnom signalizacijom u samoj zoni radova i odvijao bi se jednim voznim trakom. Ukoliko na pojedinoj dionici postoje ulična parkirna mjesta, na njima neće biti moguće parkirati dok traju radovi na toj dionici – poručuju iz Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Opatije.


Uklanjanje »starog asfalta« od križanja kraj hotela Ambasador do skretanja za opatijski mul izvodit će se od 28. do 30. rujna, a s novim asfaltiranjem krenut će se 1. listopada od skretanja prema mulu do raskrižja s ulicom V. Spinčića, preko puta Caffe bara Tik-Tak, a dan kasnije od ovog raskrižja do mjesta na kojem su jučer započeli radovi. U subotu, 3. listopada, odvijat će se radovi na raskrižju ulica Matka Laginje i Felixa Peršića. 




– Za vrijeme asfaltiranja, svaka dionica je zatvorena za promet u cijelosti praktički tijekom čitavog dana, odnosno od 9 ujutro do 6 ujutro – što znači da će se glavnom cestom prometovati svega tri sata dnevno. Promet će ostalo vrijeme biti preusmjeren na Novu cestu – poručuju iz nadležnog gradskog upravnog odjela. Investitor radova je Županijska uprava za ceste, a izvođač Ceste Rijeka.