Klub očeva Rastimo zajedno

Opatijski vrtić zove tate na radionicu: Očevi su u ranom razvoju djeteta itekako važni

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić



OPATIJA U Dječjem vrtiću Opatija započinje ciklus radionica za očeve pod nazivom Klub očeva Rastimo zajedno.


 


Klub očeva provodi se u sklopu projekta »Osnaživanje uloge oca u ranom razvoju djeteta«, zagrebačkog Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno, u partnerstvu s Gradom Velika Gorica i Dječjim vrtićem Velika Gorica, a uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih u okviru natječaja za osnaživanje obitelji.




 


Opatijski vrtić jedan je od deset vrtića iz Hrvatske u kojima se provode ove radionice. Radi se o ciklusu od četiri radionice, a prva je na rasporedu 21. travnja  u 17.30 sati u vrtiću Opatija. Radionice su besplatne i održavat će se jednom tjedno u trajanju od dva sata, a voditeljice će biti psihologinja Gorana Mišćenić, odgojiteljica Tea Sobol i socijalna pedagoginja Tanja Sudiskas.


 


– Radionice su namijenjene prvenstveno očevima djece predškolske dobi. Zainteresirani očevi mogu svoj dolazak prijaviti na mail adresu [email protected] ili na mobitel broj 099 569 52 47. Broj sudionika je ograničen.


Na radionicama, očevi će zajedno s voditeljicama i drugim očevima stjecati nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljati o vlastitoj očinskoj ulozi, upoznati bolje sebe u ulozi oca, prepoznavati učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjivati ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo te razmjenjivati informacije i podršku u ostvarivanju važne životne uloge – naveli su iz DV Opatija.