Dubravko Škorić

Opatijska sportska priča: Trener svjetskog glasa podučava najmlađe

Marina Kirigin

Dragocjeni savjeti - Leo Vekić i trener Dubravko Škorić / snimio S. JEŽINA

Dragocjeni savjeti - Leo Vekić i trener Dubravko Škorić / snimio S. JEŽINA

Trener svjetskoga glasa uživa u kampu u OpatijiDvadesetak stolnotenisača iz cijele Hrvatske ima priliku učiti od trenera u njemačkoj Bundesligi i sedmerostrukog prvaka Europe s belgijskim klubom



Dubravko Škorić, stolnoteniski trener u njemačkoj Bundesligi i sedmostruki prvak Europe s belgijskim klubom, u opatijskoj sportskoj dvorani »Marino Cvetković« uživa u radu s perspektivnim mladim stolnotenisačima iz čitave Hrvatske. U organizaciji opatijskog Stolnoteniskog kluba »Opatija 08« tijekom ovog tjedna održava se kamp na koji su stigli stolnotenisači iz Dugog Sela, Zagreba, Samobora i naravno domaći igrači iz Opatije. Njih dvadesetak marljivo trenira pod budnim okom Škorića te klupskih trenera i organizatora Diega Lipovšeka i Križana Markića. Ova opatijska sportska priča rezultat je dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje Lipovšeka i Škorića.


– Trebalo bi biti više ovakvih ljudi, entuzijasta kao što je Diego. Sviđa mi se ova priča u kojoj sam se okrenuo radu s najmlađima. Kao trener u njemačkoj Bundesligi i ranije u Belgiji, gdje radim s profesionalcima, gušt je spustiti se u bazu stolnog tenisa i raditi s djecom, ali i mladim trenerima kojima pomažem savjetima. Dvorana u Opatiji je odlična, cijela priča fantastično je posložena, a oduševio me je i entuzijazam djece koja jako brzo napreduju – rekao je trofejni stolnotenisač i trener koji u opatijskoj dvorani radi s djecom starom od 9 do 14 godina.


– Već šest godina organiziramo ovakve kampove i prvi put uspjeli smo dovesti svjetski priznatog trenera da radi s deset mladih igrača iz Hrvatske koji su u kamp došli na naš poziv. Njima smo priključili i naše najmlađe članove kluba i dali im na taj način mogućnost da se i preko ljeta bave sportom kojeg vole – zaključio je Lipovšek.