Kristalna dvorana

Opatija u znaku austrijske prijestolnice: Bečki tjedan počeo koncertom

Aleksandra Kućel Ilić

Vrijeme je i za bečke slastice - sacher torte i bečke kocke u kavanama



OPATIJA U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner svečano je otvoren 6. Bečki tjedan u Opatiji, a manifestaciju su otvorili gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i dogradonačelnik Grada Beča, mag. Johann Gudenus. Bilo je to uz prvi u ovogodišnjem ciklusu koncerata Festivala Kvarner koji je poveo posjetitelje na glazbeno putovanje kroz djela Mendelsshona, Ravela i Ridouta.


Na koncertu je nastupio Imperial College Symphony Orchestra iz Londona pod vodstvom Richarda Dickinsa. Svečanom otvorenju Bečkog tjedna nazočila je i delegacija Grada Beča koji njeguje dugogodišnju povezanost s Opatijom, a među poveznicama je i Bečki tjedan koji traje do 25. rujna.


Tijekom cijelog tjedna opatijske kavane pripremat će bečke kocke i sacher torte, restorani nuditi gastrospecijalitete po tradicionalnoj recepturi, a neće nedostajati ni glazbenih i plesnih večeri, izložbi, dječjih radionica, degustacija i humanitarnih događanja. Događanja u znaku austrijske prijestolnice organiziraju zajedno Grad Opatija, agencija Kvarner Touristik, Lions klub Opatija, Festival Kvarner, Festival Opatija, Turistička zajednica grada Opatija, Hrvatski muzej turizma, Milenij hoteli, a manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Grada Beča.