Bolji uvjeti

Nogometno igralište u Opatiji dobilo rasvjetu

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Vrijednost investicije je 220.000 kuna. Dio ulaganja je financiran iz klupske blagajne, a ostatak su omogućili sponzori i donatori kluba te roditelji članova kluba koji su prikupili 30.000 kuna



OPATIJA – Opatijsko nogometno igralište, koje na današnjoj lokaciji egzistira duže od šest-sedam desetljeća, dobilo je rasvjetu. Na igralište koje koriste članovi Nogometnog kluba Opatija, udruge koja postoji 109 godina, postavljeno je šest rasvjetnih stupova i 32 rasvjetna tijela – reflektora.


Vrijednost investicije je 220.000 kuna. Dio ulaganja je financiran iz klupske blagajne, a ostatak su omogućili sponzori i donatori kluba te roditelji članova kluba koji su prikupili 30.000 kuna.


Opatijski nogometni klub, koji broji gotovo 250 članova, od kojih više od 90 posto čine djeca u dobi do 18 godina, već dugi vremenski period muku muči s neadekvatnim uvjetima za treniranje i odigravanje utakmica.




Obnova i izgradnja novog nogometnog igrališta zato je u posljednje vrijeme sve češća tema na opatijskim sjednicama Gradskog vijeća, a upravo danas će se ponovo raspravljati o ovoj opatijskoj sportskoj infrastrukturi.


Morali se snaći


U međuvremenu, dok »gradski oci«, vijećnici, razmišljaju kakvo nogometno igralište treba Opatiji, Uprava opatijskog nogometnog kluba morala se snaći na druge načine. Kako bi osigurala bar minimalne uvjete za treninge najmlađih, kojih je izuzetno puno jer osim Opatijaca, klubu i terenu gravitiraju i mnogi s područja općine Matulji koja svoj nogometni klub ima, za mnoge predaleko, u Munama.


– Treninzi djece, zbog škole koja je u jutarnjem terminu, mogu biti isključivo popodne. S obzirom na to da imamo puno djece, ponekad smo bili prisiljeni po dvije ekipe gurati u mali prostor pomoćnog igrališta, prebacivati termine na obližnje igralište na Kantridu.


Uglavnom, kada bi mrak pao, posebno zimi, muku smo mučili sa sastavljanjem rasporeda treninga za sve uzraste. Zato ćemo sada, realizacijom ove investicije moći osigurati da članovi kluba mogu trenirati i kad mrak padne na velikom igralištu.


Obnova još stoji


U posljednje dvije godine u nogometno igralište uložili smo oko 300.000 kuna. Renovirali smo svlačionice, uredili pomoćno igralište, licencirali stadion za ligaške utakmice. Nažalost, nikako se ne pomičemo s gradskim projektom obnove i izgradnje novog igrališta pa smo evo bili primorani i potrudili se da bar malo poboljšamo uvjete članovima kluba – rekao je predsjednik Nogometnog kluba Opatija Robert Perčić te naveo da su molbe za sufinaciranje rasvjete opatijskog igrališta poslali i na adrese županijskog sportskog saveza i HNS-a PGŽ-a. Međutim, odgovore do sada nisu dobili.


Robert Perčić zahvalio se sponzorima i donatorima, a posebno roditeljima koji su iz svojih skromnih kućnih budžeta našli još poneku kunu kako bi svim sadašnjim i budućim članovima kluba omogućili kvalitetnije uvjete za rad.