IDS Lovran

Na javnu raspravu: Sportsku dvoranu završiti ili graditi novu, ali školsku

Aleksandra Kućel Ilić



LOVRAN Listu IDS-a Lovran za Općinsko vijeće čine nositeljica liste Nataša Miljak, te Edvard Primožić, Marko Mihalić, Arsen Brumnjak, Silvana Stiglić, Ferdinand Surijan, Julije Pavić, Roza Mrak, Luka Dančulović, Mark Mrak, Dragica Dundović, Milena Peculić i Jadranka Hrelja.


– Očekujemo da glasači prepoznaju dosadašnji rad naše stranke, da trud koji smo uložili da bi se projekti IDS-a realizirali, i da osjete našu ljubav prema Lovranu. Kao stranka lijevoga centra, vjerni smo svojim stavovima i svojim biračima koje ovim putem pozivamo u petak, 19. svibnja na trg ispred Crkve u centru Lovrana na zajedničko druženje uz jelo i piće s kandidatima IDS-a od 17 sati pa sve do kasnih sati, uz zabavni program grupe Bonaca i Maksa Pavića – pozvala je uime IDS-a Nataša Miljak.


Kandidat za načelnika Općine Lovran ove stranke je Edvard Primožić, a za njegovog zamjenika Julije Pavić. U programu kojega su prezentirali glavne su im točke turizam, društvene djelatnosti, sport, promet, parkiranje, plaže, stanogradnja i Stari grad.




Kada je o turizmu riječ, žele pojačati suradnju s hotelijerima, iznajmljivačima i ugostiteljima kao ključan faktor za obogaćivanje turističke ponude Lovrana, jer smatraju da je to pravi put do zadovoljnijih gostiju. Zalažu se za ukidanje poreza na potrošnju, ako se uspije realizirati dobra suradnja s hotelijerima i ugostiteljima kroz realizaciju raznih programa, a sve u svrhu obogaćivanja turističke ponude i produžetka turističke sezone i predsezone.


Žele nastavak izgradnje dječjih igrališta, a u segmentu sporta, najveći problem je rješavanje vlasništva na nogometnom igralištu, budući da se radi o sportu u kojega je uključen najveći broj mladih ljudi Lovrana.


– Priču oko sportske dvorane je potrebno okončati, a o tome se moraju izjasniti građani Lovrana na javnoj raspravi; u kom smjeru okončati započeti projekat koji je doveden do stadija upotrebljivosti no ne i maksimalne iskoristivosti. Postoje dvije mogućnosti; urediti do kraja postojeću sportsku dvoranu ili izgraditi novu školsku sportsku dvoranu uz Školu V.C. Emina – dodala je Miljak, te najavila i da im je u programu dovršetak izgradnje boćarije u Lignju.


Također, ova će stranka podržati rad Katedre čakavskog sabora Lovran, a dugogodišnje manifestacije poput Marunade, Tjedna šparuga i Tjedna trešanja dignuti na jedan veći nivo.Nude i »program 3P« koji obuhvaća promet, parkiranje i plaže, a jedna od ideja im je arhitektonski riješiti i osmisliti centralni gradski trg, na postojećem parkiralištu ispred Stolara, uz suradnju s građanima kroz javnu raspravu, te urediti nova parkirališta i voditi računa o plažama, stanogradnji, uređenju lučice i Starog grada.