Započele prve značajne investicije u 2015.

Milenij hoteli ulažu 3 milijuna eura u 4 atraktivna objekta

Aleksandra Kućel Ilić

Ispred Grand hotela 4 opatijska cvijeta uređuje se oaza za šetnju i uživanje u zelenilu, hotel Milenij će dobiti potpuno novu kuhinju, preuređeni restoran s buffet stolom i obnovljeni bazen, Sveti Jakov preuređeni restoran, Agava će nuditi novu gastro priču, a hostel Link će po novom imati fast food i lounge bar



OPATIJA  Prvi dani siječnja pored svih kritika što su se zadnjih dana obrušile na Opatiju kojoj turističke brojke i statistike ne idu u prilog, donijeli su sa sobom i dašak pozitive, odnosno najavu prvih značajnijih investicija u 2015. godini. Tako se nakon višednevnog zatišja u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana, u gradu ponovo može čuti buka mehanizacije, ali i vidjeti bageri.


   Razlog za povratak radnika i strojeva u grad je u prvom redu to što je prema planu Grada Opatije, upravo započela rekonstrukcija Ulice Viktora Cara Emina ispred Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Kako saznajemo, kada započeti radovi budu gotovi, ovaj će se dio u samome centru pretvoriti u poseban prostor, odnosno šetnicu koja će biti popločena, a okoliš uređen i obogaćen atraktivnim zelenim površinama i specijalnom rasvjetom. Nova oaza ispred poznatog hotela postat će svojevrsni ogledni primjer za uređenje ostalih prostora i cesta u gradu.


   Između 2 i pol i 3 milijuna eura će u svoje kapacitete tijekom predstojećeg zimskog razdoblja investirati uspješna opatijska hotelska grupacija Milenij hotela. Nakon što su tijekom 2014. godine investirali u Opatiju koja je dobila nove, vrlo lijepo uređene objekte i to hotel i vilu Royal, te u Lovran u kojem je otvoren prvi hostel na Opatijskoj rivijeri, hostel Link, Milenij hoteli nastavljaju svoj put unapređenja i modernizacije kapaciteta.




   O čemu je riječ, pojasnio nam je uime Milenij hotela Ivan Sarajlić.


   – Tijekom siječnja i veljače u Milenij hotelima radi se na nekoliko novih investicija koje će unaprijediti ponudu novim sadržajima i proizvodima. U hotelu Milenij preuređuje se kuhinja te će ovaj hotel dobiti potpuno novu i modernu kuhinju na 3 razine, uređuje se dio restorana hotela Milenij s novim buffet stolom, a u wellness centru obnavlja se bazen. U hotelu Sveti Jakov uređuje se restoranski dio, a nova gastropriča nastaje i u sklopu hotela Agava. Preuređenjem recepcije, restorana i lobby bara nastat će novi gastronomski sadržaj, ugodno uređen, s toplom »kućnom« atmosferom koji će u svojoj ponudi imati razne slatke i slane proizvode – otkrio je Sarajlić.


   Po njegovim riječima, dio investicija odnosi se i na nove sadržaje u lovranskom hostelu Link gdje se uređuje fast food, kao i lounge bar na gornjoj terasi objekta, prvog koji je namijenjen mlađoj populaciji urbanih putnika.