Dvorana "Marino Cvetković"

Kolinda Grabar-Kitarović otvorila kongres “World Halal Day Croatia” u Opatiji

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Najveći ovogodišnji kongres o halal tržištu okupio je sudionike iz cijelog svijeta, a u tri dana kongresa sudionici će se, uz ostalo, moći upoznati i s prilikama poslovanja na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske, čiji se dužnosnici očekuju na kongresu



U organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete i Islamske zajednice u Hrvatskoj u Opatiji se održava kongres o halal tržištu u svijetu »World Halal Day Croatia 2016«, posvećen trendovima i potencijalima halal tržišta u različitim gospodarskim granama, uključujući halal turizam, islamsko bankarstvo i financije, halal kozmetiku i farmaciju.


Sudionicima kongresa se na svečanom otvaranju u sportskoj dvorani »Marino Cvetković« obratila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon Singapura i Indije, domaćin ovogodišnjeg 3. World Halal Daya je Hrvatska, u povodu 100. obljetnice institucionalnosti islama.


Najveći ovogodišnji kongres o halal tržištu okupio je sudionike iz cijelog svijeta, a u tri dana kongresa sudionici će se, uz ostalo, moći upoznati i s prilikama poslovanja na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske, čiji se dužnosnici očekuju na kongresu.




U sklopu kongresa održat će se i sajam na 500-tinjak četvornih metara izložbenog prostora, a organizatori najavljuju da će u radu kongresa i sajma sudjelovati brojni gosti iz Turske, koja je zemlja partner, zatim Malezije, Indonezije, Irana, Alžira, UAE, Katara, Kuvajta, Saudijske Arabije, Australije, SAD-a, Singapura, Azerbejdžana, Rusije, Belgije, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i dr.