Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
'90 nam je godina tek'

Hotelijersko-turistička škola Opatija predstavila monografiju

Lorna Ivančić Vukelić, Ksenija Beljan, Milan Zagorac i Tanja Marčan na promociji monografije / Snimio Sergej DRECHSLER
Lorna Ivančić Vukelić, Ksenija Beljan, Milan Zagorac i Tanja Marčan na promociji monografije / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 16. travanj 2019. u 17:50 2019-04-16T17:50:45+02:00

Na 140 stranica, knjiga koja je posvećena sadašnjim i bivšim generacijama, progovara o povijesti ove škole koja je kroz devet desetljeća mijenjala imena, ali je uglavnom radila na istoj lokaciji na Gorovu, o uspjesima učenika u zadnjih 26 godina, a u njoj se nalaze i popisi učenika koju su ju završili od 1991. do 2018. godine te popis zaposlenika od 1992. godine do danas

OPATIJA Svečanost u povodu 90. rođendana Hotelijersko-turističke škole Opatija, najstarije škole u sektoru turizma i ugostiteljstva na Jadranu, održat će se sutra u podne u »Gervaisu«, a danas je u Villi Angiolini pred mnogobrojnom publikom predstavljena monografija ove škole »90 nam je godina tek«.

Na 140 stranica, knjiga koja je posvećena sadašnjim i bivšim generacijama, progovara o povijesti ove škole koja je kroz devet desetljeća mijenjala imena, ali je uglavnom radila na istoj lokaciji na Gorovu, o uspjesima učenika u zadnjih 26 godina, a u njoj se nalaze i popisi učenika koju su ju završili od 1991. do 2018. godine te popis zaposlenika od 1992. godine do danas.

O svim zaposlenicima i svim učenicima koji su završili ovu školu, možda će se moći saznati više u nekoj idućoj ediciji, kako se moglo čuti na promociji – vjerojatno za 100 godina H-T škole Opatija.

Monografiju su predstavili ravnateljica Ksenija Beljan, koja je i njezina urednica, te profesorice Tanja Marčan, Lorna Ivančić Vukelić i Nataša Modrić Tićak.

Jubilej vrijedan pažnje ravnateljici i djelatnicima škole čestitali su opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i gost iz prijateljskog grada Bad Ischla, gradonačelnik Hannes Heide. Predstavljanje vrijednog izdanja vodio je književnik Milan Zagorac, a u glazbenom programu je nastupila prof. Anita Primorac na glasoviru. 

90. obljetnica Hotelijersko-turističke škole, snimio Sergej DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.