Prvi gosti i domari i čuvari

Gosti stigli u Medveju, a u kampu ni struje, ni vode

Marina Kirigin

Niti je započelo uređenje kampa, niti je istaknut cjenik usluga za ovu godinu, a glavni portun na ulazu u kamp moraju otključavati i zaključavati sami gosti kad osoblja nema 



MEDVEJA Kamperi dolaze, okreću se i odlaze. Nekolicina njih boravi iza zatvorenih vrata kampa bez struje i vode. U autokamp tek povremeno stigne netko od djelatnika iz LRH, uglavnom direktor kampa. Još nikakve pripreme za sezonu nisu krenule, kamp se ne uređuje i ne čisti, a gosti svakodnevno dolaze i prolaze dalje. Osim toga gosti zovu i pitaju za cijene, a cjenika za ovu sezonu nema, te ih sve moram uputiti u call centar u LRH – poražavajući su podaci koje smo jučer dobili u Turističko-informativnom centru u Medveji. U najmanju ruku neobično stanje u autokampu Medveja što je u vlasništvu Liburnia Riviera Hotela a tradicionalno je svoja vrata otvarao 1. travnja svake godine i radio do polovine mjeseca listopada. Na ulazu u kamp Medveja, kako zaključava vrata glavnog portuna pred recepcijom, zatekli smo gospođu koja u kampu ima svoju kućicu i trenutačno u njoj boravi. 



Zbog čega nije otvoren poznati turistički objekt, iako su dani sve duži i sve topliji, a zainteresiranih gostiju sve više, pokušali smo doznati od direktora autokampa Borisa Družete. S obzirom na to da nije bio u mogućnosti komentirati trenutačnu situaciju u kampu samo je kratko objasnio kako se otvaranje kampa u Medveji planira za 22. travnja.





   – Rekli su nam da će kamp biti otvoren od 1. travnja, ali evo još uvijek ništa. Mi smo svejedno tu, dali su nam ključeve da sami zaključavamo i otključavamo ova ulazna vrata – portun – rekla je gospođa koja je otvorila portun kako bi iz kampa omogućila izlaz vatrogasnom vozilu. 


– Kamp planiramo otvoriti pred Uskrs. Vjerojatno će to tako i biti, s obzirom na daljnji interes gostiju koji je dosta dobar te su bookinzi u tijeku. Ipak, kamp smo imali u planu otvoriti tek 1. svibnja. Nakon što smo prošle godine u autokampu napravili parcelizaciju, izgradili komunalnu infrastrukturu, struju i vodu, uredili parcele te obnovili kapacitet bungalova, sada radimo na analizi tržišta. Razmišljamo pozicionirati autokamp u Medveji kao kamp za mlade s njima prilagođenim sadržajima – rekao je Kristijan Staničić, predsjednik Uprave LRH a na pitanje o tome je li možda jedan od takvih dogovora proizašao iz dogovora s koncesionarom obližnje plaže Marijom Kovačevićem i tvrtkom Hemingway.


– U Upravi smatramo da postoji tržište za takav tip kampa i zato ćemo se dogovoriti i definirati proizvod. To nije proizašlo iz dogovora s koncesionarom plaže iako smo s njim u kontaktu u pravcu zajedničke suradnje – zaključio je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela.