Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
8. prosinca 2019.
Stranački izbori

Fernando Kirigin dobio jednoglasnu podršku za šefa opatijskog SDP-a

Fernando Kirigin / Foto: D. ŠKOMRLJ
Fernando Kirigin / Foto: D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2017. u 8:33 2017-11-30T08:33:39+01:00

Broj članova SDP-a Opatije je ukupno 91, a izašla su 64, dakle 70 posto, čime su u novom vodstvu zadovoljni

RIJEKA -  Opatijski SDP napokon je dobio novo vodstvo, što bi ga trebalo stabilizirati nakon podjela i izbornog poraza na izborima u svibnju - za predsjednika je kao jedini kandidat izabran Fernando Kirigin, a za potpredsjednika, također kao jedini kandidat, Dušan Kotur.

Broj članova SDP-a Opatije je ukupno 91, a izašla su 64, dakle 70 posto, čime su u novom vodstvu zadovoljni.

Za predsjednika i potpredsjenika koji su bili jedini prijavljeni kandidati za funkcije održano je javno glasanje, što nova pravila o izboru organa općinskih i gradskih organizacija SDP-a dozvoljavaju, i  na njemu su obojica dobili 100-postotnu podršku.

Na konvenciji je izglasana nova odluka o organiziranju Gradske organizacije SDP-a Opatija kojom se propisuje da Gradski odbor čini 11 članova (ranije 9). Obrazloženje za povećanje broja članova Gradskog odbora leži u činjenici da smo kao Gradska organizacija brojčano znatno veći u odnosu na razdoblje od prije četri godine, rekao je nakon konvencije Kirigin.

Novi Gradski odbor čine, prema broju osvojenih preferencijalnih gklasova: Alessandra Selak, Đeni Hrvatin, Juraj Divjakinja, Biljana Šuša, Ivan Vidaković, Rajko Ukić, Lidija Bagarić  i Danko Žitinić, a u Gradskom odboru su još Dušan Kotur - potpredsjednik, Fernando Kirigin - predsjednik i budući tajnik kojega  naknadno bira novi saziv Gradskog odbora na prvoj sjednici.

U novi Gradski odbor nisu uspjeli ući: Duško Vrzić, Ivone Šabarić Rubeša, Aleksandar Vignjević, Igor Lencović, Mihaela Radulović Galić, Dina Orlić i Elvis Mujačević.

Na konvenciji su izabrani i predstavnici organizacije na tematsko-izvještajnoj Konvenciji SDP-a Hrvatske koja će se održati krajem siječnja 2018. godine, a to su: Dina Orlić, Branko Milovanović i Perica Golubović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.