Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 15° 16° 13
21. lipnja 2018.
Cvjetni simbol grada

Dani kamelija u Opatiji od 15. do 20. ožujka

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2016. u 22:02 2016-03-14T22:02:00+01:00

Čudesnu ljepotu kamelije, cvjetnog simbola Opatije, predstavit će Dani kamelija u Opatiji, što se održavaju od 15. do 20. ožujka, u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija Opatija, uz potporu Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatija i Komunalnog društva Parkovi.

Kavane Opatije te vološćanska slastičarnica Kaokakao nudit će prodaju slastica s temom kamelije, koja će biti i motiv brojnih događanja, počevši s »Plesom u društvu s kamelijama«, uz pratnju Trija Rio i Jozefine, koji je na programu večeras u 20 sati. Tradicionalna izložba kamelija centralna je smotra manifestacije, a otvorenje ovogodišnjeg, 8. izdanja izložbe održat će se 18. ožujka u 18 sati u UP Juraj Šporer.

Posjetitelji će na izložbi moći ocjenjivati žive cvjetove kamelija, ali i razgledati fotografije biljaka i cvjetova te slike LD Kvarner i djece OŠ Rikard Katalinić Jeretov te kupiti suvenire i gastronomske slastice na temu kamelija. Posebnost ovog događanja bit će i premijerno predstavljanje prvog broja lista »Opatijske kamelije«, uz nastup sopranistice Katarine Toplek i klavirsku pratnju Matea Žmaka. Opatijska izložba živih cvjetova kamelija ostaje otvorena do 20. ožujka.

Uz to, 19. ožujka u 15 sati ispred vile Angioline održat će se susret donatora kamelija koje će biti posađene uz ceremoniju upisa u Zlatnu knjigu u Vili Angiolini, a u 16.30 sati nastupit će dr. Mihalj Ivković na harmonici, također u UP Juraj Šporer. Dan kasnije na istom mjestu, u 12.30 sati nastupit će učenici Glazbene škole Mirković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka