Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Advent u Opatiji

foto "Božićna bajka": Djeca na Učki dočekala Djeda Mraza

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2017. u 19:05 2017-12-14T19:05:05+01:00

UČKA Treći vikend Adventa u Opatiji imao je svoju uvertiru danas, kada je u čarobnom ambijentu, visoko u zaleđu »stare dame« već od ranih poslijepodnevnih sati sve bilo u znaku predstojećih blagdana i primicanja trenutka kada će djecu razveseliti »dobar čovjek s bijelom bradom«.

Mališani koji žive na Učki, djeca iz vrtića u Lupoglavu i podmladak Športsko-ribolovnog društva Zubatac iz Lovrana, te polaznici Girotonda Glazbene škole Mirković, okupili su se na prijevoju Poklon na Učki na otvorenju devete po redu »Božićne bajke« - jedinstvenog druženja s Djedom Mrazom u bajkovitom ugođaju u organizaciji Javne ustanove Park prirode Učka. Uzbuđenje i predbožićna pozitiva obuzeli su ne samo najmlađe, već i odrasle koji su došli na otvorenje šumske »bajke« na oko tisuću metara nadmorske visine.

Djeci najdraži djedica i ove je godine došao u pratnji vilenjaka i spreman poslušati sve želje mališana, no dok se danas radilo o organiziranom druženju za uži krug djece, od petka u 16 sati pa tijekom cijeloga vikenda »Božićna bajka« je otvorena uz slobodan ulaz za sve koji žele doći. U subotu i nedjelju je »radno vrijeme« Djeda Mraza na Učki od 13 do 19 sati.

Z1312MG1
Susret djece s Djedom Mrazom na Učki / Foto Marko Gracin

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.