Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1n
Sutra: 15° 15° 1n
24. rujna 2018.
Pokrenuta peticija, obaviještena policija

Alkoholizirani beskućnici maltretiraju djecu pred školom u Matuljima

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2017. u 13:13 2017-10-23T13:13:54+02:00

Nekoliko alkoholiziranih muškaraca dočekuje svako jutro djecu, maltretira ih tijekom velikog odmora, prati ih nakon škole na autobusnu stanicu te se vozi bez plaćene karte s tom istom djecom. Obraćaju im se neprimjereno, zadirkuju malodobnu djecu dobacujući im “kako si lijepa, ja volim djecu, djeca vole mene…” i slično

Osnovna škola “Dr. Andrija Mohorovičić” i Dječji Vrtić nalaze se u samom centru Matulja, odmah uz sportsku dvoranu, no unatoč tome izloženi su već određeno vrijeme iznimno velikom problemu na koji su javnost odlučili upozoriti dva vozača zaposlena u Autotroleju koji voze upravo školski autobus.

Naime, kod tih obrazovnih objekata okupljaju se, prema njihovim navodima, alkoholičari beskućnici koji maltretiraju djecu, a njihove pojedine izjave čak graniče s pedofilijom, piše portal Fiuman.

Pokrenuta je i peticija koja će može potpisati u “Marijani” preko puta kioska Tiska u samom centru Matulja, a potpisi se prikupljaju do 26. listopada.

Odlučili su poslati dopis policijskoj postaji Opatija, ali i samim obrazovnim ustanovama:

“Ovom prijavom obraćamo se zbog uočavanja velikog problema s alkoholiziranim beskućnicima koji se nalaze ispred i oko osnovne škole i vrtića u Matuljima.

Beskućnici kupuju alkohol u vinariji ispred škole te ga tamo i konzumiraju pred djecom. Ta nekolicina alkoholiziranih muškaraca dočekuju svako jutro djecu, maltretiraju ih tijekom velikog odmora, prate ih nakon škole na autobusnu stanicu te se voze bez plaćene karte s tom istom djecom. Obraćaju im se neprimjereno, zadirkuju malodobnu djecu dobacujući im “kako si lijepa, ja volim djecu, djeca vole mene…” i slično.

Vozači autobusa pokušavaju riješiti takve situacije. Da se spriječi tragedija djecu puštaju van na prednja vrata, a muškarce zadržavaju još par stanica kako ne bi izašli s djecom. To se ponavlja svakodnevno, a beskućnici su sve agresivniji, pogotovo u pijanom stanju i žele se fizički obračunavati.

U večernjim satima djeca i roditelji strahuju na putu prema liftu nove garaže od mogućih napada beskućnika koji se tamo svakodnevno nalaze. Jedan od bitnih razloga stalnog boravka u krugu škole i vrtića je zasigurno vinarija kojoj nikako nije primjereno mjesto ispred škole”, stoji u prijavi koju potpisuju Vedran Putica i Damjan Simonišek.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka