Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Fešta u matuljskoj oštariji

foto Adrian Štemberger pobjednik natjecanja Panceta Grand Prix "Štacion"

Pobjednik Adrian Štemberger iz Jušića / Snimila Marina KIRIGIN
Pobjednik Adrian Štemberger iz Jušića / Snimila Marina KIRIGIN
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2019. u 19:30 2019-04-27T19:30:00+02:00

U tijesnoj borbi Štemberger je bio bolji za svega tri boda od drugoplasiranog Manuela Sušnja, a na treće mjesto plasirali su se Darko Kauzlarić i Boris Makovac

MATULJI Adrian Štemberger iz Jušića pobjednik je 4. izdanja gastro natjecanja Panceta Grand Prix "Štacion" koje je održano u istoimenoj matuljskoj oštariji.

"Štacion" je ponovno bio pretijesan za sve natjecatelje, ali i njihove prijatelje koji su tijekom čitavog popodneva uživali u ukusnoj panceti, piću, živoj muzici i odličnoj atmosferi.

O2704B13
Panceta Grand Prix Štacion (2) / Snimio Roni BRMALJ

Žiri u sastavu Vladimir Brnečić (predsjednik),  Albert Šebenik - Abi, Katarina Vrenc (studentica gastronomije) i Josip Cucančić imali su "puna usta posla" te su morali odabrati najbolje pancete od 21 pristiglog uzorka.

U tijesnoj borbi Štemberger je bio bolji za svega tri boda od drugoplasiranog Manuela Sušnja, a na treće mjesto plasirali su se Darko Kauzlarić i Boris Makovac.

IMG_20190427_170059
Panceta Granbd Prix Štacion (1) / Snimila Marina KIRIGIN

Organizator natjecanja i vlasnici lokala, obitelj Lončarica, osigurali su i utješnu nagradu za četvrtoplasiranog Milana Samsu, ali i svim prisutnima u lokalu poklonili čašicu sa logom oštarije Štacion za trajnu uspomenu.

- Ocjenjivali smo izgled, miris i okus pancete. Pristigli uzorci bili su bolji nego lani, odnosno vidljivo je dizanje nivoa kvalitete iako je ova zima bila blaga i bilo je teško održavati zrenje pancete. Ipak, nastojali smo pri odabiru prednost dati onoj panceti koja je napravljena prema  tradicionalnoj recepturi ovoga kraja - istaknula je članica žirija Katarina Vrenc.

Druženje u matuljskom "Štacionu" nastavljeno je i nakon proglašenja pobjednika, a gastro priredba natjecateljskog karaktera još se jednom pokazala kao pun pogodak okupivši brojne žitelje gornjeg matuljskog kraja na jednom mjestu, baš kao i natjecatelje koji su pristigli iz Zvoneća, Rukavca, Rupe, Marinići, Poljana i sa Halujba.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze