Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
20. siječnja 2020.
Cres

Žive jaslice: Cijeli Orlec sudjelovao u igrokazu Isusova rođenja

Foto W. Salković
Foto W. Salković
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2019. u 10:47 2019-12-23T10:47:54+01:00

Uz glumce je u igrokazu sudjelovao i župnik Denis Žuškin kao pripovjedač koji je na kraju podsjetio kakvo je odbijanje doživio Josip kada je molio za prenoćište

I ove su godine uoči Božića Orlečani uprizorili žive jaslice u čiju je pripremu i izvedbu bilo uključeno cijelo selo. Igrokaz o Isusovom rođenju izveli su u mjesnom Domu nakon svete mise na kojoj su glumci sudjelovali već kostimirani. Od crkve do Doma svi su se Orlečani, glumci i publika, uputili u procesiji na čelu koje je išao pastir s kozom.

Uz glumce je u igrokazu sudjelovao i župnik Denis Žuškin kao pripovjedač koji je na kraju podsjetio kakvo je odbijanje doživio Josip kada je molio za prenoćište.

- Isus kuca i na vrata tvoga srca, sada, ovog trenutka. Što ćeš mu reći? Kakav izgovor imaš ovoga puta? Nemaš sada vremena za Njega? Ako ga i ne primiš sada, On će i dalje kucati i kucati i nikada neće prestati jer On te ljubi, zaključio je župnik i zahvalio se svima koji su sudjelovali u programu, posebice Ivani Jurasić koja je sve organizirala.

Nakon što su svi zajedno otpjevali pjesme »Ti si mi pjesmu u srce stavio« i »Betlehemska sveta noć« cijelo se selo nastavilo družiti uz kuhano vino, kobasice i kolače.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.