Sigurnosti nikad previše

Zbog krađe novčanika Reformisti traže 24-satnu sezonsku policijsku ophodnju na otoku Susku

P. N.

Foto Narodna stranka - Reformisti

Foto Narodna stranka - Reformisti

"Pomorska policija više ne pruža sigurnost te nije dovoljna zaštita turistima i lokalnom stanovništvu. Lokalno stanovništvo je zabrinuto ovim nemilim događajima te je suglasno da moramo zahtijevati hitnu dodjelu policijskog djelatnika u vrijeme sezone radi 24-satne ophodnje", piše u priopćenju koje potpisuje Saša Lerga



Stanovništvo otoka Suska je zabrinuto zbog provale i krađe koje su se dogodile ove sezone te je suglasno da moramo zahtijevati hitnu dodjelu policijskog djelatnika u vrijeme sezone radi 24-satne ophodnje, poručio je Saša Lerga, tajnik Narodne stranke -Reformista za regiju Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija.


Kako ističu reformisti u priopćenju, u proteklih deset godina turizam na otoku Susku sve intenzivnije raste, a otok se pokazao izrazito privlačan kao turistička destinacija za obitelji s malom djecom s obzirom da nema cestovnog prometa.


Kako na otoku postoji samo jedan objekt sa hotelskim smještajem, ostalo su sve komforni te cijenom pristupačni apartmani. Na otoku ima tek 50-ak stanovnika ali se tijekom sezone taj broj penje na preko 2.000 ljudi te je iz tog razloga prijeko potrebna 24-satna policijska ophodnja, napominju reformisti.




“Polovicu sezonskih posjetitelja čine naši iseljenici, ali se od ulaska u EU raznolikost turista proširila te su s tom raznolikošću došle i promjene. Nažalost, jedna od promjena je i nedostatak sigurnosti imovine kakva je nekada postojala. Naime, ove sezone već se dogodila jedna provala u lokalni caffe bar – klub u noćnim satima te jedna drska krađa. Djelatnici lokala otuđen je novčanik iz torbe dok je služila goste”, napominje Saša Lerga.


“Pomorska policija više ne pruža sigurnost te nije dovoljna zaštita turistima i lokalnom stanovništvu. Lokalno stanovništvo je zabrinuto ovim nemilim događajima te je suglasno da moramo zahtijevati hitnu dodjelu policijskog djelatnika u vrijeme sezone radi 24-satne ophodnje”, piše u priopćenju koje potpisuje Saša Lerga.