Rijeka plemenitih ljudi

Za Teov prvi korak: Više od 800 otočana na humanitarnom koncertu za četveromjesečnu bebu iz Klimna

Mladen Trinajstić

Brojni posjetitelji u dvorani u Bogovićima vidno ganuti odazivom otočana – Teovi roditelji Davor i Tina Jelenović

Brojni posjetitelji u dvorani u Bogovićima vidno ganuti odazivom otočana – Teovi roditelji Davor i Tina Jelenović

Koncert u sportskoj dvorani Područne škole »Dubašnica« u Bogovićima bio je samo jedan u nizu već održanih, ili tek planiranih događanja kojima Boduli i stanovnici nekih drugih dijelova naše regije iznova pokazuju i dokazuju svoju humanost, altruizam i spremnost na pomoć svojim susjedima, u ovom slučaju roditeljima mališana koji je početkom rujna rođen s dijagnozom artrogripoze



MALINSKA Više od osam stotina otočana odazvalo se pozivu organizatora humanitarnog koncerta »za Teov prvi korak« te se kupnjom ulaznice priključilo pravoj rijeci plemenitih ljudi koji su se bacili na prikupljanje sredstava za liječenje malog, četveromjesečnog Tea Jelenovića iz Klimna. Koncert u sportskoj dvorani Područne škole »Dubašnica« u Bogovićima bio je samo jedan u nizu već održanih, ili tek planiranih događanja kojima Boduli i stanovnici nekih drugih dijelova naše regije iznova pokazuju i dokazuju svoju humanost, altruizam i spremnost na pomoć svojim susjedima, u ovom slučaju roditeljima mališana koji je početkom rujna rođen s dijagnozom artrogripoze. 



Pomoć za Teov prvi korak može se izvršiti i uplatom priloga na žiro račun istoimene humanitarne akcije otvoren kod Erste banke – IBAN: HR2424020063102950832 (nositelj računa: Asja Gencel, Novi Vinodolski), SWIFT/BIC: ESBCHR22. 





Ta rijetka bolest koja se javlja kod jednog na 20 tisuća poroda manifestira se ukočenošću zglobova i tetiva te slabom pokretljivošću mišića. Obzirom da je u Hrvatskoj ova bolest iznimno rijetka zbog čega su i razmjerno skromna iskustva u liječenju, roditelji malog Tea odlučili su se za njegovo liječenje u Njemačkoj gdje, prenijeli su okupljenima Teovi roditelji Tina i Davor, Teo boravi od početka listopada. Odzivom otočana ganuti roditelji objasnili su i da se zdravstveno stanje njihova sinčića, već nakon prvih tretmana vidno popravlja što ih, zaključila je svime u Malinskoj doživljenim oduševljena mama Tina, učvršćuje u uvjerenju da su poduzeti koraci bili najbolji i najučinkovitiji put njegova ozdravljenja. 


Osim brojnih plemenitih pjevačica i pjevača prikupljanju novca za dugotrajno liječenje i rehabilitiranje malog Tea svojim su kreativnim uratcima ponuđenima na prodaju pripomogli i brojni otočni predškolci, kao i pjesnici s novljansko-crikveničkog područja prigodnom zbirkom pjesama. Ovog vikenda za Teov prvi korak igrat će se na Kantridi humanitarna vaterpolo utakmica između »Šilo« i gostiju iz Vrsara, koncerti će biti održani u Novom Vinodolskom i Crikvenici, a potom još i u Krku, odnosno Dobrinju.