Ključevi grada predani karnevalskoj udruzi

Vežgani vladaju Cresom

Walter Salković

Snimio Walter Salković

Snimio Walter Salković

U humorističnom skeču svoje stavove je sučelilo dvoje kandidata, Linda Fiorelinda i Pipić Osipić. Dali su svoje prijedloge za rješavanje aktualnih creskih problema



CRES  Dok se na biralištima odlučivalo o tome tko će sljedećih pet godina biti predsjednik Hrvatske, creske gradske vlasti bez izbora su prepustile upravu maškarama. Doduše samo privremeno, do Pusnog utorka, 17. veljače, karnevalska udruga Vežgani »vladat« će Cresom i u tom razdoblju organizirati niz događanja.


Ljubitelje karnevala obradovat će četiri maškarana plesa, subotama i na posljednji dan karnevala, a za mlađe naraštaje organizirat će se Mića dječja reduta i Teen reduta u nedjelje 1. i 8. veljače. Sva će se zabavna događanja održati u restoranu Nono Frane. Osim što će obogatiti zabavni život u Cresu, Vežgani će se uključiti i u maškarana događanja u okruženju: opatijskoj Balinjeradi, dječjoj karnevalskoj povorci i Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci na kojoj već tradicinalno sudjeluju s jednom od brojnijih maski.


   Najavili su to na središnjem gradskom trgu jučer u podne sudionici humorističnog skeča Duo Cres u kojem je svoje stavove sučelilo dvoje kandidata, Linda Fiorelinda i Pipić Osipić. Dali su svoje prijedloge za rješavanje aktualnih creskih problema, pa bi tako prometnu povezanost otoka poboljšali izgradnjom željezničke pruge, mlade na otoku zadržali velikom diskotekom na četiri kata, a radi poboljšanja uvjeta školovanja u Cresu bi otvorili i fakultet.




   Ključeve Grada Vežganima je predala zamjenica gradonačelnika Jadranka Blatt, poželjevši im puno zabave i veselja. Za glazbeni ugođaj zadužene su bile Prve creske mažoretkinje i DJ Gonzo, a sve nazočne Vežgani su počastili pečenim kobasicama, kolačićima i rakijom.