Turizam

Talijanska obitelj Ceriani već 35 godina vjerna Loparu

Ivor Balen

Foto I. Balen

Foto I. Balen



LOPAR Po uobičajenom protokolu jučer je u Vijećnici Općine Lopar upriličen prijem za dugogodišnje stalne goste iz Italije koji su vjerni Loparu već 35 godina. Obitelj Ceriani – Dona Maria Rosa i suprug Luciano – od prvog dolaska do nasan nije propustila nije jednu priliku da odmara u Loparu, čak ni za vrijeme rata.


– I njihova kćerka Simona Dell’aqua sada dolazi sa svojom obitelji i kaže da ne bi mijenjala Lopar za niti jednu drugu destinaciju kad je riječ o godišnjem. Najprije su dolazili u turističko naselje San Marino, ali ubrzo su hotelski smještaj zamjenili smještajem kod obitelji Ivana Pičuljana i otad dolaze uvijek i samo na tu adresu, kaže direktor TZ Lopar Marin Mušćo.


Talijanski jubilarci ističu da su u ovih 35 godina u Lopar doveli nebrojeno mnogo svojih prijatelja, rodbine, znanaca i svugdje gdje god se nalaze uvijek govore samo najljepše o Loparu i otoku Rabu kao svojem drugom domu.




– U ovih 35 godina stekli su u Loparu mnogo prijatelja i kažu da ova tri tjedna uvijek prebrzo prođu i jedva čekaju da se ponovno vrate. Na pitanje što ih tako snažno privlači u Lopar, kažu da su to jedinstvene pješčane plaže, gostoljubivi domaćini, izvrsna hrana i brojni prijatelji. Lopar je, kažu, prerastao u respektabilnu destinaciju, mnogi problemi poput čistoće, parkirališta, pristupa plažama, trgovina, ponude voća i povrća sada su manji, a ponuda je sve bolja i raznovrsnija, prepričao je Mušćo.