30 godina vjerni Loparu

Rajska plaža “zarobila” neplivača Horsta i suprugu

Ivor Balen

Snimio Ivor BALEN

Snimio Ivor BALEN

Wiedneri su autokamp San Marino odabrali jer je Horst neplivač. Od tada dolaze bar dva puta godišnje, a Horst još ne zna plivati jer mu to na Rajskoj plaži ni ne treba



LOPAR  Rosmarie i Horst Wiedner te Gerda Heise u 30 godina su 62 puta posjetili Lopar. Tim povodom su ih u Općinskoj vijećnici i u pratnji voditeljice recepcije autokampa San Marino, Tine Stančić, primili načelnik Lopara Alen Andreškić i direktor TZ-a Općine Lopar Marin Mušćo.


Rosmarie i Horst Wiedner prvi put su u Lopar došli prije 30 godina na nagovor svoje djece povodom proslave »srebrnog pira«. Do tada nisu nigdje putovali, a autokamp u Loparu odabrali su jer je Horst neplivač. Na prvi pogled zaljubili su se u Rajsku plažu i od tada, najmanje dva puta svake godine, svoj odmor provode u Loparu, a posljednjih godina i tri puta. Horst još uvijek nije naučio plivati jer mu to na Rajskoj plaži niti ne treba.


U Lopar su tijekom 30 godina doveli svoje devetoro djece, 24 unuka i šest praunuka te još stotine turista iz pokrajine Schwarzwald iz Njemačke, odakle dolaze.




Sa sjetom se prisjećaju prvih godina kada je, kako kažu, bilo veselije, više su se družili. – Ali to je zato što smo bili mlađi, a u posebnom sjećanju ostao nam je kruškovac. No danas je sve modernije, bolje uređeno, manja je gužva u kampu, sanitarni čvorovi su uredni, standardi na plaži bolji – rekli su, uz opasku da jedinu zamjerku pronalaze u sve većem broju mobilnih kućica.