Dovršen projekt

Punat dobio street workout park

Mladen Trinajstić



PUNAT Nakon višetjednih radova, u Puntu je ovih dana dovršen projekt »Zdravo i zabavno za cijelu obitelj«. Na inicijativu svojih mladih žitelja organiziranih u Savjet mladih Općine Punat, lokalna je uprava koncem prošle godine pokrenula, a ovih dana i sretnom kraju privela ulaganja u realizaciju programa tzv. street workout parka – površine na otvorenom namijenjene tjelovježbi, kakve posljednjih godina niču u sve većem broju otočnih parkova i šuma.


Street workout park opremljen nizom sprava prilagođenih vježbanju na otvorenom lociran je u samom središtu Punta, tik uz nedavno također obnovljeni i osuvremenjeni dječji park »Pod gušternu«, na samoj šetnici uz more. Kako doznajemo od općinara, netom realizirani projekt ukupno je vrijedan nešto više od 127 tisuća kuna koje je iz svog proračuna osigurala Općina Punat.


– Naš novi sadržaj, uvjeren sam, razveselit će domaće sportaše i rekreativce, kao i naše redovite goste, budući da je među njima velik broj onih koji vole aktivan odmor i zdrav život, zaključio je, predstavljajući upravo dovršeni projekt općinski načelnik Marinko Žic, napomenuvši i da je među takvim posjetiteljima velik broj onih koji u to turističko i nautičarsko središte otoka Krka i Kvarnera dolaze tijekom cijele godine, često i u izvansezonskom periodu.