Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Otok

Plava zastava 20. put zavijorila ACI marinom Cres

Plava zastava 20. put zavijorila ACI marinom Cres
Plava zastava 20. put zavijorila ACI marinom Cres
Autor:
Objavljeno: 6. lipanj 2018. u 10:54 2018-06-06T10:54:53+02:00

Zastavu je podigao Miroslav Marčinković koji sa suprugom Dušankom tu dolazi već 22 godine jer, kaže, nigdje drugdje nije mogao naći sve ono što nudi creska marina – mir, zelenilo, šetnice i plaže u blizini

CRES  Dvadesetu godinu zaredom Plava zastava, simbol međunarodnog ekološkog programa zaštite mora i okoliša, zavijorila je u ACI marini Cres. U nazočnosti predstavnika gradskih vlasti, zamjenika gradonačelnika Marina Gregorovića i predsjednika Gradskog vijeća Marčela Damijanjevića, potom lučkog kapetana Jordana Veškovića, ravnatelja Lučke uprave Antona Opatića i predstavnice Turističke zajednice Jadranke Pavlović te djelatnika ACI-ja, zastavu je podigao dugogodišnji gost marine Miroslav Marčinković. Zajedno sa svojom suprugom Dušankom u ACI-jevu marinu u Cresu dolazi već 22 godine jer, kako je izjavio tijekom svečanosti podizanja zastave, »nigdje drugdje nije mogao naći sve ono što nudi creska marina – mir, zelenilo, šetnice i plaže u blizini«.

– Naša marina od samog se početka uključila u program Plave zastave i zbog toga nam je ove godine dodijeljena dijamantna plaketa povodom 20 godina kontinuiranog ispunjavanja uvjeta za dobivanje tog prestižnog znaka koji garantira da na poseban način brinemo o moru i obalnom pojasu – izjavio je Alan Šepuka, direktor ACI marine Cres.

Za četvrtak u 11 sati najavljeno je podizanje Plave zastave u kampu Kovačine, uz prigodni program u kojem će sudjelovati djeca iz vrtića »Girice«, učenici OŠ Frane Petrića i duo Acoustic.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.