Prvi hrvatski antialergijski hotel

Patite od alergija? Odmarajte se u Vitality Punti na Lošinju

Slađana Vignjević

Jelovnik je složen izbjegavajući bilje koje ispušta aeroalergene, uspostavljene su zone u kojima nema kućnih ljubimaca, lončanice su uzgojene po metodi hidrokulture, a proizvodi za osobnu higijenu ne sadrže mirise i alergijske supstance



VELI LOŠINJ  Vitality hotel Punta Jadranke grupe u Velom Lošinju prvi je u Hrvatskoj dobio certifikat ECARF, međunarodnu potvrdu da je svojim proizvodima i uslugama u potpunosti prilagođen ljudima sklonim alergiji, te je tako postao prvi tzv. antialergijski hotel u Lijepoj našoj.


   Vitality Hotel Punta zagovara filozofiju odmora u skladu s netaknutom ljekovitom prirodom koja ga okružuje, te je uoči dobivanja ECARF certifikata bio jedan od prvih hrvatskih hotela u kojima je bilo moguće unaprijed naručiti jela bez alergena, odnosno sastojaka koji uzrokuju alergiju prema individualnoj osjetljivosti.


   – Nakon temeljitih priprema, priznanje ECARF-a potvrdilo je visoke standarde koje je Vitality Hotel Punta usvojio, kako u pripremi hrane, tako i u svim ostalim segmentima ponude, stvarajući tako mjesto gdje će gost uz posebno osmišljenu ponudu, steći nove zdrave navike, te uživati u jedinstvenom doživljaju prirodnog okruženja, izjavio je Robert Betić, direktor hotela Punta.




   Uz posebne standarde u pripremi hrane, hotel Punta je za dobivanje statusa antialergijskog hotela morao zadovoljiti i niz ostalih ECARF-ovih uvjeta, poput izbjegavanja bilja koje uzrokuju alergije ispuštajući aeroalergene, primjerice trave koje cvjetaju, lijeske, breze ili masline. Također, hotel je morao uspostaviti zone u kojima nema kućnih ljubimaca, uvođenje lončanica uzgojenih po metodi hidrokulture u cilju smanjenja rizika od plijesni, kao i proizvoda za osobnu higijenu osoba s osjetljivom kožom kakvi su bezmirisni ili sapuni bez alergijskih supstanci.


   Dodjelu certifikata Vitality hotelu Punta direktorica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić ocijenila je pozitivnim, posebice u razvijanju Lošinja kao destinacije vitalnosti i zdravlja.


   – Dobivanje certifikata vrlo je važno za cijelu destinaciju, gosti iz Europe će ga sigurno prepoznati. Sljedeći korak je stvaranje preduvjeta za slične certifikate u privatnom smještaju, komentirala je direktorica TZG Malog Lošinja Đurđica Šimičić ECARF-ov certifikat.


   ECARF je interdisciplinarna ustanova za tretiranje, istraživanje i razmjenu znanja u području alergologije, u čemu surađuje s Allergie-Centrum-Charité. Svojim radom i kroz dodjeljivanje Seal of Quality certifikata, ECARF nastoji povećati stručna saznanja o alergijama, ali i senzibilizirati javnost o problemu alergija u Europi. Dodjelom ECARF certifikata, uz nedavno dodijeljeni certifikat Sustainable Hotel, Vitality Hotel Punta potvrdio je svoju visoku kvalitetu te ušao u odabrano društvo europskih hotela