Početak radova

Omišalj dobiva novu tržnicu

Mladen Trinajstić

Uskoro će na mjestu improvizirane omišaljske tržnice izniknuti moderan i natkriven trgovačko- tržnički kompleks / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Uskoro će na mjestu improvizirane omišaljske tržnice izniknuti moderan i natkriven trgovačko- tržnički kompleks / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Na platou na kojem je i dosad djelovala improvizirana tržnica Mikićevi građevinari podići će objekt korisne površine 270 kvadrata. Pod njegovim će krovom mjestoO naći četiri zatvorena prodajna prostora te središnji, također natkriveni, ali otvoreni prostor



OMIŠALJ » Prigodnim okupljanjem investitora, predstavnika izvođača kao i svih koji će biti uključeni u projekt izgradnje nove omišaljske tržnice započelo je oživotvorenje tog od Omišljana željno iščekivanog komunalnog projekta.


   U vijećnici Općine Omišalj načelnica Mirela Ahmetović, u društvu vodstva tvrtke GPP Mikić, više članova Općinskog vijeća i predstavnika tvrtke »Karoline« kojoj je povjeren nadzor nad gradnjom tržnice, označila je početak realizacije projekta podizanja, uređenja i opremanja tržnice koja bi, sukladno već potpisanom ugovoru s izvođačem, u samom središtu najsjevernijeg krčkog mjesta trebala izniknuti u roku od 120 dana.



Iako je ugovorom predviđeno da se nova tržnica, na općinskom terenu ukupne površine 387 četvornih matara, izgradi u 120-dnevnom roku, načelnica je najavila kako će ugovorni rok sasvim izgledno sporazumno biti prolongiran.




   – Do pomaka će vjerojatno ipak morati doći obzirom da će se građevinksi zahvati izvoditi u samom srcu Omišlja pa ćemo, nakon prvog »naleta« građevinara koji će u narednih nekoliko tjedana ondje izvesti značajan dio najzahtjevnijih radova, gradnju zbog turističke sezone i »živosti« spomenute zone tijekom ljeta morati ipak morati zaustaviti, i to do poslijesezonskog perioda, objasnila je Ahmetović ustvrdivši kako će tržnica u svakom slučaju u funkciji biti do konca godine.



   – Nova tržnica, prema projektu kojeg je u obliku triju natkrivenih paviljona osmislila riječka projektantska kuća »Art design«, vrijedna je nešto više od 2,15 milijuna kuna, a sredstva nužna za realizaciju kompleksa koji će mnoge javne i trgovačke sadržaje podići na višu, današnjem vremenu primjereniju razinu Općina je već osigurala u svom ovogodišnjem proračunu, naglasila je Ahmetović.


   Na platou na kojem je i dosad djelovala improvizirana tržnica u narednim tjednima Mikićevi građevinari podići će objekt korisne površine 270 kvadrata.   

Pod njegovim će se krovom mjesta naći za četiri zatvorena prodajna prostora jednako kao i središnji, također natkriveni, ali i otvoreni prostor na kojemu će se napokon, neovisno o vremenskim uvjetima, moći trgovati i poslovati na ugodniji, funkcionalniji i »kulturniji« način, objasnila nam je omišaljska općinska načelnica od koje smo doznali i kako bi, prema izvedbenom projektu, unutar kompleksa tržnice trebala profunkcinirati i ribarnica odnosno cvjetarna.


   Važan i dosad nedostajući sadržaj buduće mjesne tržnice ogleda se i u javnom WC-u za kojeg će se ondje također naći mjesta, zaključila je Ahmetović ocijenivši da je lokalitet buduće natkrivene tržnice upravo idealan za sve trgovačke, ali i »sanitarne« sadržaje s obzirom da se nalazi u samom središtu mjesta, u blizini svih najfrekventnijih punktova koje svakodnevno posjećuju Omišljani i njihovi ljetni posjetitelji – poput zgrade općinske uprave, pošte, ambulante, trgovina ali i autobusne stanice.