Dodjela nagrada

Odabrali posjetitelji kamping portala “Avtokamplsi”: Turisti iz Slovenije vole kampove na Krku i Lošinju

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Glasovanju slovenskih kampista odazvale su se više od 34 tisuće ljubitelja ove vrste smještaja, u konkurenciji 58 slovenskih te 158 hrvatskih kampova, niz nagrada iznova je otišao put Krka, ali i susjednog mu otoka Lošinja



KRK Da su hrvatski kampovi omiljeni među turistima iz susjedne nam Slovenije dobro je znana činjenica, jednako kao što više baš i nije neka novost da među hrvatskim kamping mekama kod kampista sa susjednog nam emitivnog tržišta vrlo dobro prolaze kampovi s područja Kvarnera.



Predstavnici slovenske kamping organizacije u ovoj prigodi, osim podjele nagrada vlasnicima i voditeljima ponajboljih hrvatskih i slovenskih kampova, nisu propustili posebnim priznanjem nagraditi i krčku turističku stručnjakinju Josipu Cvelić-Bonifačić, izvršnu direktoricu operacija za razvoj kampova Valamar Riviere.


Njoj je, na račun višedesetljetnog doprinosa razvijanju kamping ponude, ali i drugih područja turizma, u sklopu akcije »Naj kamp Adria 2016« uručena nagrada za životno djelo.





Osim podatak da je čak 54 posto od ukupnog broja Slovenaca koji su ove godine uživali u čarima hrvatskog Jadrana odsjedalo u našim kampovima, razmjere povezanosti slovenskih turista i hrvatskih kampova potvrđuje i to što je dodjela nagrada njihova najpopularnijeg kamping portala »avtokampi.si« ove godine upriličena upravo u Hrvatskoj, odnosno u okvirima trodnevnoga Hrvatskog kamping kongresa koji je proteklog tjedna u Svetem Martinu na Muri okupio više od tri stotine predstavnika domaće kamping industrije kao i njihove partnere iz Slovenije, Italije, Njemačke, Nizozemske i Danske.



Spomenimo i da je, po ocjenama slovenskih gostiju, najboljim velikim kampom u Istri proglašen kamp Valkanela iz Vrsara, dok je naslovom ponajboljeg malog istarskog kampa, drugu godinu zaredom, ovjenčana rovinjska »Ulika«. Razloga za zadovoljstvo imaju i Pažani.


Već dobro znano »Straško« iz Novalje proglašeno je najboljim velikim kampom Dalmacije, i to ispred drugog kampa s istog otoka – onog »Šimuni« koji je u istoj kategoriji zauzeo drugo mjesto.



Tradicionalna akcija odabira najboljih kampova u Sloveniji, ali i Hrvatskoj koju našem moru oduvijek skloni slovenski turisti s pravom već doživljaju »domaćim područjem«, iznova je potvrdila visoku razinu i kvalitetu ponude krčkih, jednako kao i kampova s drugih kvarnerskih otoka. U organiziranom glasovanju slovenskih kampista kojemu se, posredstvom spomenutog specijaliziranog portala ove godine odazvalo više od 34 tisuća ljubitelja ove vrste smještaja, u konkurenciji 58 slovenskih te 158 hrvatskih kampova, niz nagrada iznova je otišao put Krka, ali i susjednog mu otoka Lošinja.


U konkurenciji »velikih kampova« koje su sistematični Slovenci razdijelili u više prostorno-geografskih cjelina, po stajalištu slovenskih kampista, na području Kvarnera najboljim je proglašen lošinjski kamp »Čikat«. Drugo mjesto pripalo je pak kampu »Njivice« u vlasništvu »Hotela Njivice« dok je treće mjesto po broju dobivenih glasova zauzeo Valamarov krčki kamp »Krk«.


Boduli su dobro prošli i u kategoriji »malih kampova« u konkurenciji kojih je, baš kao i kod prethodne, naslov pobjednika otišao na Lošinj. Kamp »Lopari« smješten u Nerezinama u toj je kategoriji odnio šampionski naslov ispred dvaju, u spomenutom slovenskom natjecanju već višekratno nagrađivanih kampova – krčkog »Bora« (koji je osvojio drugo) te bašćanskog kampa »Mali« koji je u kategoriji manjih kampova s Kvarnera ovjenčan trećim mjestom.