Krčka radiopostaja širi svoju čujnost

Novi odašiljač : Bolji signal Radija OK na sjeveru Bodulije

Mladen Trinajstić

Ovih dana u probni rad pušten je odašiljač smješten na povišenom lokalitetu iznad Križišća, zahvaljujući kojemu će Radio otok Krk napokon kvalitetnim signalom pokriti sjeverne dijelove otoka Krka, posebice naselja Omišalj i Njivice te priobalne dijelove Dobrinjštine



KRK  Radio otok Krk ovog je tjedna krenuo s probnim emitiranjem svog programa putem novog odašiljača, četvrtog objekta te vrste kojim se diljem Bodulije prenosi radijski signal te radijske postaje.


Kako nas je jučer izvijestio čelni čovjek Radija OK Zdenko Beker, prije samo koji dan u funkciju je pušten odašiljač smješten na jednom povišenom »prekomorskom« lokalitetu, iznad naselja Križišće.


Tim činom napokon ćemo kvalitetnim radijskim signalom pokriti sjeverne dijelove otoka Krka, posebice naselja Omišalj i Njivice, kao i priobalne dijelove Dobrinjštine, područja na kojima smo dosad redom bilježili probleme s čujnošću, ističe Beker, dodajući kako će signal s novog repetitora slušateljima biti dostupan na frekvenciji 102,9 MHz. 





 – Za finalno zaokruživanje naših investicijskih zahvata trebao bi nam još jedan, peti repetitor kojim bismo u potpunosti pokrili i preostale »džepove« na kojima bilježimo probleme s čujnošću, posebice one na području Općine Malinska-Dubašnica, zaključio je Beker. Ipak, taj i svi ostali potencijalni koraci »drugi su par rukava« i, kako nam je objašnjeno, ponajviše će ovisiti o budućim financijskim mogućnostima te vrlo slušane otočne radijske kuće.



   S obzirom na to da je novi repetitor u probnom radu te da još uvijek nismo sigurni u njegove mogućnosti odnosno krajnji doseg, postoji mogućnost da će se njegovim radom popraviti i pokrivenost dijelova Općine Vrbnik, a moguće je da nas na spomenutoj novoj frekvenciji pronađu i naši slušatelji iz nekih naselja u okolici Malinske, nastavlja direktor otočne radijske postaje.


Beker kaže i kako uz novu, aktivne ostaju i sve ostale, dosadašnje frekvencije Radija OK pa će Krčani, ovisno o dijelu otoka na kojemu žive, i nadalje svakodnevni program te popularne radijske postaje moći pratiti na 89,2; 96,0 te 96,3 MHz.


Testni rad novog odašiljača, pokaže li se da su njegovi učinci u skladu s našim očekivanja, uskoro bi trebao prerasti u naše »redovno stanje«, a tim činom, ustvrđuje Zdenko Beker, ne završava tehničko unapređenje rada naše radijske tvrtke. Na Radio otoku Krku već neko vrijeme priprema se preseljenje njihove »centrale« iz Krasa u grad Krk.