Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4n
Sutra: 19° 20° 3
24. lipnja 2018.
Rajska plaža

Najbolja skulptura u loparskom pijesku je "Sveti Martin"

Svi sudionici oko pobjedničke skulpture / Foto Ivor Balen
Svi sudionici oko pobjedničke skulpture / Foto Ivor Balen
Autor:
Objavljeno: 13. lipanj 2016. u 10:28 2016-06-13T10:28:08+02:00

»Sveti Marin« Andrije Gašparuša i Adriana Maroka osvojio je prvo mjesto na 5. Festivalu skulptura u pijesku što je jučer zaključen u Loparu.

Sveti Marin je vjerojatno najpoznatiji Loparanin u povijesti, osnivač republike San Marino. Drugo mjesto osvojila je Marina Cvitić skulpturom »Posejdon«, a treće Lucija Oroz i Nina Hiveša skulpturom »Tuba«. U konkurenciji su bile i skulpture »Rak«, »Slon«, »Žena u pijesku«, »Cvijet krumpira« i »Bubamara«, koje će još nekoliko dana krasiti Rajsku plažu.

Birale su se i najbolje fotografije skulptura, a pobijedio je Davor Šanić fotografijom »Pijesak do neba« ispred »Sieste u raju« Đemšida Tunjića. Sudjelovalo je ukupno 16 skulptora, mladih umjetnika s akademije u Zagrebu i osam fotografa. Medalje i zahvalnice podijelio je načelnik Općine Lopar Alen Andreškić.

– Za nas je ovo vrlo bitan događaj i poseban pozdrav Zlatku Kauzlariću Ataču bez kojega svega ne bi bilo. Pozivam vas da se i dogodine pridružite, da ustrajemo i da smotra bude i sljedećih godina, rekao je Andreškić.

Voditelji festivala bili su Paula Banić i Zlatko Kauzlarić Atač s Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba. U odabiru najuspješnijih skulptura sudjelovali su članovi žirija Zlatko Kauzlarić Atač, akademski slikar Zlatko Makek i nekoliko odabranih turista s plaže.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka