Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
30. ožujka 2020.
Mjere opreza

Na Cresu i Lošinju prodavaonice rade samo do 18 sati, zatvoreni kafići

Na Cresu i Lošinju prodavaonice rade samo do 18 sati, zatvoreni kafići
Na Cresu i Lošinju prodavaonice rade samo do 18 sati, zatvoreni kafići
Autor:
Objavljeno: 17. ožujak 2020. u 8:43 2020-03-17T08:43:18+01:00

Organizirana je dostava prehrambenih artikala za starije i nemoćne, kao i za one koji su u samoizolaciji i nemaju alternativni način opskrbe. Ujedno je upućen poziv svima koji žele volontirati

Nove, još jače preventivne mjere uvela je Gradska uprava Malog Lošinja nakon sastanka Stožera civilne zaštite u proširenom sastavu i sukladno uputama civilne zaštite na republičkoj razini. Tako je na području Grada Malog Lošinja ograničen rad prodavaonica prehrane do 18 sati, s tim da se broj istodobno prisutnih kupaca ograničava. U redovima na blagajnama treba biti barem metar razmaka između kupaca. Ugostiteljskim objektima svih kategorija prekida se rad, uključujući i one iz skupine »igara na sreću«, odnosno automat-klubove. Usluga dostave hrane smije se obavljati, uz najveće moguće mjere predostrožnosti. Prekida se i rad u uslužnim djelatnostima u kojima postoji neposredan bliski kontakt s mušterijama - frizerima, pedikerima, brijačima, kozmetičarima i sl. Kada je riječ o sprovodima, oni mogu biti organizirani samo u najužem krugu obitelji.

Sve navedene mjere vrijede do utorka, 14. travnja.

Također, upućen je apel svim starijim i nemoćnim sugrađanima da ostanu u svojim domovima te da se za potrebe nabavke namirnica i lijekova obrate Gradskom društvu Crvenog križa Mali Lošinj. U cilju sprečavanja širenja zaraze svakodnevno se ažurira popis starijih osoba koje su same i nemoćne, a pozivaju se i otočani da, ukoliko znaju za osobu kojoj je potrebna pomoć, to jave Crvenom križu. Isto tako, mogu se javiti i osobe kojima je propisana samoizolacija i u ovom trenutku nisu u mogućnosti samostalno obaviti nabavku. U dogovoru s Jadranka trgovinom organizirana je dostava prehrambenih artikala za osobe starije životne dobi, kao i za one koji su trenutno u samoizolaciji i nemaju alternativni način opskrbe. Ujedno je upućen poziv svima koji žele volontirati i dati svoj doprinos što lakšoj prilagodbi svojih sugrađana na nove mjere, da se jave Gradskom društvu Crvenog križa Mali Lošinj na broj 098 865 745 ili na mail gdck.malilosinj@gmail.com. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.