Pilot projekt

Mobitelom do dojmova gostiju

Ira Cupać Marković

Usluga ''555 – Kako je bilo na Lošinju?'' je aplikacija za pametne mobilne uređaje, pripremljena na engleskom jeziku, putem koje otočani i gosti daju svoje mišljenje o usluzi



MALI LOŠINJ » Nakon uspješne provedbe projekta »Tajni gost«, Grad i Turistička zajednica Malog Lošinja te tvrtka Zaokret d.o.o, pokreću još jedan inovativni pilot projekt s ciljem unapređenja kvalitete usluge u destinaciji pod nazivom »555 – Kako je bilo na Lošinju?«


   Riječ je o 555, domaćoj mobilnoj aplikaciji za pametne mobilne uređaje, pripremljenoj na engleskom jeziku, putem koje stanovnici i gosti otoka daju svoje mišljenje o usluzi. Odgovarajući na pitanja da li bi preporučili pojedine lošinjske objekte, da li je kvaliteta usluge u skladu s očekivanjima, upisuju napomene koje voditelj objekta dobiva direktno na mail. Time se utječe na podizanje kvalitete usluge, nagrađuje se najbolje objekte i potiče potrošnja, ali se ujedno osvješćuju eventualni propusti u poslovanju. Ocjenjuju se i događanja na području Lošinja, ukupan dojam o destinaciji, a u zamjenu za ocijenjeno mišljenje gosti se nagrađuju virtualnim 555 novčićima koje mogu ponuditi za neku od atraktivnih nagrada, koje osvaja igrač koji ponudi najviše novčića.


   Lošinjski objekti koji sudjeluju u ovom projektu su označeni naljepnicama 555 koje pozivaju goste da se uključe u ocjenjivanje. Ove godine ocjenjuje se rad hotela Vitality Punta, Bellevue, Vespera, Aurora, Televrin, Pizzerije Hortenzija, restorana Diana, Borik, Lanterna, Veli žal, Za kantuni, Marina, Kampa Čikat, Resorta Poljana, Kluba kapetana, Cappelli tourist agencije, Turističke zajednice i Grada, ali i ostalih objekata.




   Najbolje ocijenjeni objekti bit će nagrađeni povodom Svjetskog dana turizma u Malom Lošinju. 555 mobilna aplikacija dostupna je besplatno za Iphone i Android mobilne uređaje u verziji za Lošinj, dok je u redovnoj hrvatskoj verziji dostupna i za Nokiu. Više informacija o samoj 555 aplikaciji nalazi se na www.555application.com i www.recihvala.com. (I. C. M.)