Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 22° 22° 1
16. lipnja 2019.
Novi logo

Malinska za 110 godina turizma ima novi vizualni identitet

Malinska za 110 godina turizma ima novi vizualni identitet
Malinska za 110 godina turizma ima novi vizualni identitet
Autor:
Objavljeno: 13. travanj 2019. u 10:17 2019-04-13T10:17:03+02:00

MALINSKA U općinskoj vijećnici upriličenom tiskovnom konferencijom vodstvo Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica, predvođeno njenim direktorom Danielom Manzonijem, predstavilo je novo rješenje vizualnog identiteta te turističke institucije, a s njom i cjelokupne destinacije. Prezentacijom novog logotipa, ali i pratećih turističko-promotivnih inačica vizuala kojim će se Malinska i njena okolica ubuduće predstavljati na turističkom tržištu, napomenuo je Manzoni kojemu su u ovoj prilici društvo radili i općinski načelnik te ujedno i predsjednik TZO-a Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić te Ratko Gregor Jagodić, vlasnik tvrtke za web marketing i dizajn (koji je ujedno i autor novog vizualnog identiteta malinskarskog TZ-a), začetak je cjelogodišnjeg obilježavanja 110. obljetnice organiziranog turizma u tom popularnom otočnom turističkom središtu.

Vrijedna i važna obljetnica, složili su se okupljeni, bila je pravi povod za nastojanje osvježavanja i osuvremenjivanja oblika i načina promocije Malinske i Dubašnice čiji će novi vizualni identitet, podcrtali su okupljeni, osim u »papirnate« materijale u idućim mjesecima postupno biti uklapan i u novo obličje internetskih komunikacijskih kanala, ali i oblikovanje suvremenije turističke signalizacije, a koja također uskoro dolazi na red.

Prigodna inačica

Manzoni, Kraljić i Jagodić, predstavljajući novi vizualni identitet te otočne destinacije, nisu propustili spomenuti i njegovu posebnu, prigodnu inačicu koja će biti korištena upravo u ovoj godini, odnosno u događanjima posvećenim obilježavanju tog vrijednog jubileja.

– Sve što će se idućih mjeseci događati na našem području bit će »obojeno« obljetnicom koja nas čini ponosnima – naglasio je direktor TU-a TZO-a Malinska-Dubašnica, spomenuvši i da je značajan dio predstojećih manifestacija vezanih uz proslavu 110. godišnjice od ljeta kad je ondje osnovano Društvo za poljepšavanje mjesta, ciljano tempiran za pred i posezonsko vrijeme.

– Što zbog prebukiranosti sezonskog programskog slijeda, što radi nastojanja da novim kvalitetnim proizvodima i događajima produljimo sezonu i na proljetne, odnosno jesenske tjedne, glavninu »maraker-manifestacija« smjestili smo izvan sezonske špice pa će tako i sama proslava tog jubileja biti upriličena sredinom rujna, u peterozvjezdanom hotelu Riva čije nas otvorenje tek očekuje i koji na neki način simbolično pokazuje smjer kojim se ovdašnja turistička priča kreće – predstavio je Manzoni.

Niz novih događanja

Čelnik TU-a TZO-a Malinska-Dubašnica u ovoj je prilici predstavio i podulji niz novih događanja – kulturnih, zabavnih, sportsko-rekreacijskih i gastromanifestacija – među kojima će, nakon nekoliko svibanjskih »fischerfestova«, posebno mjesto i ove godine zauzeti »Dani sira i rocka«. Koncem svibnja, u vrijeme slavljenja blagdana Uzašašća Malinska će biti domaćin programa Sense i desetog po redu Rock am Meer festivala na kojemu će, kao i do sad, nastupati brojni domaći, ali i austrijski rock bendovi. Nakon srpanjskog i kolovoškog šušura unutar kojeg neće nedostajati prigoda za zabavu i opuštanje, turistički djalatnici te krčke lokalne zajednice bogatim su i sadržajnim slijedom zbivanja ispunili i rujanske, pa čak i tjedne listopada i studenoga. U posezoni će se ondje, predstavili su nam Manzoni i Kraljić, u i oko Malinske odvijati najprije premijerno izdanje utrke »Malinska Run«, a potom i novi edukativno-gastronomski program »Olive Touch« u čijem će fokusu, naravno, biti masline i maslinovo ulje.

– Sezonu za koju vjerujemo da će biti uspješna zaključit ćemo višednevnim »Malinska Outdoors« vikend programom u sklopu kojeg će ljubitelji zdravog i aktivnog života imati priliku upoznati se sa svime što po tom pitanju ljubiteljima šetnje, trčanja ili pak bicikliranja nudi dubašljanski kraj – završio je Daniel Manzoni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka