Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
24. veljače 2020.
Doček

foto/video Lošinjani u 2020. uplovili uz Petra Grašu i bez vatrometa

Foto TZ Mali Lošinj
Foto TZ Mali Lošinj
Autor:
Objavljeno: 1. siječanj 2020. u 13:01 2020-01-01T13:01:00+01:00

Želja nam je bila na taj način kućnim ljubimcima koje se boje prasaka eksplozivnih naprava i njihovim vlasnicima osigurati mirniju večer, objasnila je gradonačelnica Ana Kučić

MALI LOŠINJ Nakon tradicionalnog Jutarnjeg đira i ispraćaja 2019. godine u podne na malološinjskom trgu, spektakularnim koncertom Petra Graše Lošinjani i njihovi gosti uplovili su u Novu 2020. godinu.

Uz Petra Grašu i njegove hitove, publiku su do ranih jutarnjih sati zabavljali i bend Nos tres i DJ Fredi.

Uz klizanje koje ove godine ima i vanjsku stazu, te uz zabavu i ugostiteljsku ponudu sa adventskih kućica na trgu, ove godine na Adventu na Lošinju nije nedostajalo događanja za sve uzraste, od kojih vrijedi istaknuti i nastup grupe Elemental 27. prosinca na tradicionalnom Studentskom danu.

No, ono što je ove godine razlikuje lošinjski doček od ostalih je odluka gradonačelnice Ane Kučić da se u 2020. godinu uđe bez vatrometa.

docek 2020_XH103977
Doček Nove 2020. uz Petra Grašu u Malom Lošinju

"Ove godine Mali Lošinj se priključio destinacijama u Europskoj uniji koje su u Novu 2020. godinu ušle bez vatrometa. Želja nam je bila na taj način kućnim ljubimcima koje se boje prasaka eksplozivnih naprava i njihovim vlasnicima osigurati mirniju večer.

Iznos koji se ranijih godina koristio za vatromet, bit će preusmjeren za nabavku potrebe opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu u Malom Lošinju.

Reakcije stanovnika na ovu odluku su više nego pozitivne, stoga vjerujem da je ovo praksa s kojom ćemo nastaviti i nadalje", zaključuje gradonačelnica Ana Kučić.

Klizalište u Malom Lošinju nastavit će sa svojim radom sve do početka drugog polugodišta, odnosno zaključno do 6 .siječnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma