Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
14. prosinca 2018.
Potpisan ugovor

Kreću radovi u gradskoj jezgri Cresa

Kreću radovi u gradskoj jezgri Cresa
Kreću radovi u gradskoj jezgri Cresa
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2018. u 10:52 2018-01-12T10:52:50+01:00

Riječ je o Ribarskoj ulici, koja se uređuje kao dio projekta obnove Palače Moise, dijelu Zagrada i Ulici Giovani Moise. Vrijednost radova, koji će trajati 90 dana, iznosi više od tri milijuna kuna

CRES Sljedeći tjedan radnici tvrtke Gradex počinju rekonstrukciju kompletne infrastrukture i uređenja partera u ulicama od Creskog muzeja do Palače Moise. Riječ je o Ribarskoj ulici, dijelu Zagrada i Ulici Giovani Moise. Vrijednost ove investicije s PDV-om je 3.157.603,88 kuna, a ugovor o poslu s Zlatkom Jagarčecom, direktorom Gradexa, tvrtkom koja je na objedinjenoj javnoj nabavi dala najpovoljniju ponudu, potpisali su gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako i član uprave tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Cres-Lošinj Neven Kruljac. Obaveza Grada Cresa u ovoj investiciji je 846.397,13 kuna, a ostatak radova odnosi se na Vodoopskrbu i odvodnju i HEP, koji će naknadno potpisati ovaj ugovor. Rok za izvođenje radova je 90 dana.

– Uređenjem ovih ulica još će jedan dio stare gradske jezgre zasjati novim sjajem, a ujedno će se urediti kompletna podzemna infrastruktura te nova oborinska kanalizacija jer oborinske vode sad u tim ulicama predstavljaju veliki problem kod obilnih kiša, kažu u Gradu Cresu. Kako je nedavno za Novi list izjavio creski gradonačelnik Kristijan Jurjako, Ribarska ulica, za koju su inicijalna sredstva osigurana rebalansom za 2017. godinu i to tek u drugom pokušaju, uređuje se kao dio projekta obnove Palače Moise, ali ne samo zbog toga nego i zbog revitalizacije stare gradske jezgre.

– Ulica se ne uređuje neplanirano, već je dinamikom radova bilo predviđeno da se to radi upravo sada. Nije se moglo raditi dok je oko zgrade bila postavljena skela i dok se ne sruši dogradnja s prednje strane zgrade, kazao je tada Jurjako.
Projekt obnove Palače Moise počeo je još 2003. godine upisom zgrade na listu prioritetnih intervencija. Pripremni radovi za obnovu otvoreni su 2008. godine, a 2010. je potpisan sporazum o namjeni građevine između Grada Cresa i Sveučilišta u Rijeci – dogovoreno je da će se u Palači Moise smjestiti sveučilišni istraživački centar i centar za cjeloživotno učenje s nizom sadržaja. Projekt ukupne vrijednosti 4,15 milijuna eura većim dijelom financira se iz fondova Europske unije, iz kojih je osigurano 3,5 milijuna eura.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka