Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 3n
Sutra: 7° 7° 3n
17. prosinca 2018.
Popularna akcija

Izbor najotočana: Traži se osoba godine otoka Krka

Izbor najotočana: Traži se osoba godine otoka Krka
Izbor najotočana: Traži se osoba godine otoka Krka
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2017. u 17:10 2017-11-08T17:10:46+01:00

Sedmi put za titulu će moći konkurirati svi s prebivalištem na Krku i koji su u 2017. godini ostvarili neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat ili imali zaslugu za neko sveotočno ostvarenje koje im je izvan profesionalnog djelokruga

KRK Predstavnici Multimedijalne udruge »Krčka beseda« i nezavisnog internetskog portala »otok-krk.org« i ove godine, po sedmi put, organiziraju izbor osobe godine otoka Krka, ovog puta za 2017. godinu. Akcija koja je i u svim svojim dosadašnjim izdanjima pobudila velik interes, ali i odziv otočana, i ove će se godine odvijati prema sad već uhodanom sistemu pa će tako za titulu najotočana ili najotočanke moći konkurirati svi koji imaju prebivalište na Krku, ali i koji su u godini na izmaku ostvarili neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat ili imali zaslugu za kakvo »sveotočno« ostvarenje u humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i svim ostalim segmentima bodulske svakodnevice.

Sportaši isključeni

Sportaši i sportski djelatnici niti ove godine neće biti uzimani u obzir i to, kako nam je u ime organizatora ove akcije prenio Milovan Kirinčić – jedan od urednika portala, ne zato što oni nagradu ne zaslužuju, već stoga što se na otočnoj razini već tradicionalno održava i godišnji izbor najsportaša. Kao i dosad, nastavljaju organizatori, ni ovog se puta neće prihvaćati ni prijedlozi vezani za sve one koji su bilo koju vrstu postignuća ostvarili u poslu koji obavljaju profesionalno, odnosno za koji primaju plaću ili novčanu naknadu.

Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala, a prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, detaljnijim obrazloženjem onog što je kandidat značajno napravio u ovoj godini te imenom, prezimenom i brojem telefona predlagatelja šalju se na e-mail: otokkrk.org@gmail.com, prenosi nam Kirinčić, napominjući da se anonimni prijedlozi neće prihvaćati.

Dosad šestero »zaslužnika«

Akcija je pokrenuta prije šest godina, kad je prvi put u povijesti otoka pokrenut izbor slijedom kojeg je laskavu titulu dosad ponijelo šestero bodulskih »zaslužnika«. Prva osoba godine koncem 2011. postala je Krčanka Miranda Šebelja, sljedeće je godine ista titula pripala sad već pokojnom Petru Bajčiću iz Brusića, dok je 2013. NajBodulom postao Anton Juranić – Pivac iz Jurandvora. Slijedio je izbor Mirjane Skomeršić iz Krka, Ivana Šabalje iz Porta, dok je prošle godine odlukom čitatelja titulu ponio Krčanin Goran Marević. I ove će godine, nakon zaključenja glasačkog dijela akcije, biti upriličena svečanost na kojoj će organizatori prigodnim priznanjem nagraditi najotočanku ili najotočana 2017. godine, s tim da će mjesto i vrijeme održavanja svečanog završnog skupa biti objavljeno naknadno.

Rok do 1. prosinca

Prijedlozi se primaju zaključno do petka, 1. prosinca ove godine, najkasnije do ponoći. Uredništvo će potom provjeriti jesu li svi prijedlozi istiniti, a potom i objaviti kompletnu listu kandidatkinja i kandidata za ovogodišnju titulu najotočana, bez podataka o njihovim predlagateljima.

– Kao i prethodnih godina, i ovog ćemo puta u završnici akcije omogućiti vremenski rok za upućivanje eventulanih primjedbi na račun kandidatura da bi potom, sredinom prosinca, na početnoj stranici portala bila objavljena i kompletna lista kandidata, zajedno s anketom putem koje će svi čitatelji moći glasovati za samo jednog od kandidata za naslov najotočana 2017. godine – objašnjava Milovan Kirinčić. Glasovanje će trajati sve do 24. prosinca (do ponoći) pa će javnost točno na Božić doznati ime osobe godine otoka Krka za 2017. godinu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uživanje u raskoši
Lisca Selection

Uživanje u raskoši