Za aktualnog načelnika

HSS Baške ne podržava Dujmović Plišić, već Juranića koji podupire lovačko društvo Kamenjarka i NK Vihor

Edi Prodan

Snimio M. TRINAJSTIĆ

Snimio M. TRINAJSTIĆ

Povjerenik OO HSS Baška Mladen Dorčić niti je koga od nas informirao, niti nas je pitao za mišljenje o podršci HSS-a Baška kandidatkinji PGS-a. Nju kao privatna lica, kao građani mogu podržavati neki od naših članova, oni koji su to javno i učinili, ali ni u kom slučaju to ne čini HSS kao stranka, istaknuo nam je to Gojko Štefanić



BAŠKA – Kao prvo i najvažnije, potpuna je neistina da HSS Baške podržava kandidaturu kandidatkinje PGS-a Nataše Dujmović Plišić za mjesto općinske načelnice Baške. Moram istaknuti kako naša stranka zbog tragičnog događaja iz studenog prošle godine nema svog čelnog čovjeka, već povjerenika. A on,  povjerenik OO HSS Baška Mladen Dorčić niti je koga od nas informirao, niti nas je pitao za mišljenje o podršci HSS-a Baška kandidatkinji PGS-a. Nju kao privatna lica, kao građani mogu podržavati neki od naših članova, oni koji su to javno i učinili, ali ni u kom slučaju to ne čini HSS kao stranka, istaknuo nam je to Gojko Štefanić, jedan od uglednijih i dugovječnijih članova HSS-a Baške za razgovora koji smo imali u tom živopisnom dijelu otoka Krka. Njegovom su se stavu pridružili i Zoran Radić te Vanes Dekanić čiji je stav zapravo radikalno drugačiji od iznesenog – oni ne da podržavaju Dujmić Plišić nego su na strani kandidature aktualnog općinskog načelnika Tonija Juranića!


– Apsolutno tako. A postoji i vrlo konkretni razlog što ga podržavamo. On se naime dokazao kroz svoja dva mandata, a meni kao lovcu su posebno bitni njegovo zalaganje te velika financijska pomoć koju je bio usmjerio prema lovstvu. S obzirom da smo kao LD »Kamenjarka« praktično bili pred gašenjem, a na našem se području silno razmnožila populacija čagljeva, koja je pak prijetila uništenjem stočarstva, upravo zahvaljujući Juranićevom razumijevanju te njegovoj mobilizaciji praktično cijelog Krka, čagljevi su eliminirani, a naše je lovačko društvom konsolidirano, naglasio je Radić.


Vrlo je sličnog razmišljanja i uspješni poduzetnik Vanes Dekanić koji također svoju podršku, kao građanin ali i HSS-ovac daje Juraniću.




– Jako sam vezan uz nogomet, uz naš NK Vihor. S obzirom da Juranić podržava kako naš klub, tako i sve ostale udruge u Baški, ne vidim razloga zbog kojeg mu svojim glasovima ne bismo omogućili još jedan mandat, dodao je Štefanić.


Razgovoru se pridružio i aktualni načelnik Juranić koji se također slaže s njima.


– Demokratsko je pravo da na izborima svatko podrži onog tko mu je drag, onog tko mu je privukao pažnju svojim radom ili predizbornim nastupima. Nije dakako u redu obmanjivati javnost kako je neka stranka spremna podržati određenog kandidata ako to nije istina, kako se to ispostavilo u slučaju bašćanskog HSS-a. Uvijek kažem – neka pobijedi bolji, onaj tko je spreman pomoći svom kraju. Obveza političara je biti odgovoran prema kraju i ljudima, manje je u tom slučaju bitno tko koju stranačku boju preferira, dodao je Juranić »završnu riječ« u predizbornoj zavrzlami na relaciji bašćanski PGS – HSS.