Priznanje

Grad Cres prvi u Hrvatskoj po izdvajanjima za predškolce

Walter Salković

U dječjem vrtiću »Girice « nema liste čekanja, prva je to energetski obnovljena zgrada javnog sektora u Hrvatskoj, a grad sufinancira prijevoz djece iz manjih naselja na otoku do vrtića i jaslica, kaže gradonačelnik Kristijan Jurjako



CRES Na kraju jedne posebno uspješne godine za Grad Cres u kojoj je realizirano mnoštvo zahtjevnih projekata, o čemu je detaljno govorio gradonačelnik Kristijan Jurjako na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada, u gradsku upravu stiglo je još jedno priznanje. Naime, analizirajući proračun za 2015. godinu, internetski portal Gradonačelnik.hr dodijelio je Gradu Cresu prvo mjesto za izniman doprinos predškolskom obrazovanju. Priznanje se dodjeljuje najboljim gradovima u različitim kategrijama prema analizi proračunskih stavki, a Cres je u samom vrhu prema izdvajanjima za najmlađe.


– Drago mi je što je portal Gradonačelnik.hr, objektivno analizirajući brojke, utvrdio kako je naš Grad posebno uspješan u tom segmentu lokalne politike, u predškolskom obrazovanju. Razloga ima i više od onih koji se mogu iščitati iz proračuna. Naš Dječji vrtić »Girice« stručno je i tehnički opremljen, te se u njega mogu upisati sva djeca pa nema liste čekanja.


Prva je to energetski obnovljena zgrada javnog sektora u Hrvatskoj. Jedinstveni smo i po tome što Grad sufinancira prijevoz djece iz manjih naselja na otoku do vrtića i jaslica. Nadalje, da bi u Cresu imali pedijatra, Grad mu mjesečno plaća putne troškove i naknadu, a mlade roditelje svakako obraduje i dar za svako novorođeno dijete u iznosu od 2.000 kuna, objasnio je creski gradonačelnik Kristijan Jurjako.